Amager Bio åbner igen

Amager Bio åbner igen ad to omgange

Amager Bio bygger om

Amager Bio åbner i to trin

Åbningen af Amager Bio kommer til at ske i to trin. Først åbner selve koncertsalen, og dét sker allerede til jul. 26. februar bliver dørene så slået op til den nye foyerbygning, og hele komplekset kan tages i brug samlet.

Når salen åbner til jul bliver det med den samme gode lyd og barer som før. Til gengæld vil indgangen blive fra bagsiden ved Strickersvej. Da toiletterne er blevet flyttet ud af salen og ind i den den nye foyer-bygning, vil der indtil den endelige åbning være midlertidige toiletvogne i stedet. Også garderobeforholdende vil blive midlertidige.

Årsagen til to-trinsåbningen er en forsinkelse i byggeriet af den nye foyer. Da nedrivningen af de gamle foyerbygninger var overstået, viste jordbunden på stedet sig at være blødere end forventet. Der skulle derfor funderes dybere end hidtil beregnet, hvilket forlængede processen med to måneder for dén del af ombygningen.

Bedre forhold for alle

Nybyggeriet kommer til at rumme barer, toiletter samt garderober, og vil i det hele taget løfte oplevelsen gæsterne. Huset kommer også til at give bedre produktionsforhold for dem der arbejder både på og bag ved scenen. Koncertsalen bliver forbedret med vinger på balkonen og, fordi toiletterne er blevet flyttet, bedre plads bagerst i salen. Der er også bygget en støjsluse i forbindelse med scenen, der skal bruges til ind- og udlæsning af de tilrejsende bands musikudstyr.

Ombygningen af Amager Bio er en del af tredje og afsluttende etape af et større projekt der har tilvejebragt Børnekulturhus Amager, Musiktorvet og en ombygning af torvets centrale bygning, der huser spillestedet BETA – under et: Amager Kulturpunkt. Initiativtagerne bag var blandt andre Områdefornyelsen i Øresundsvejkvarteret og Københavns Kommune. Ombygningen er finansieret af Københavns Kommune.

 

Ombygningsskitser