Gavlkunstværk – Amager Bio/Tuborg

Gavlkunstværk på Amager

Vinderen af vores af vores gavlkunstværk-open-call blev Matilde Digmann, hvis værk blev fundet bedst egnet på baggrund af en samlet vurdering.

Der indkom 200 forslag, hvoraf langt de fleste havde et meget højt kunstnerisk niveau. Juryen er glad for, at der ud over en meget stærk dansk repræsentation, også kom forslag fra kunstnere i forskellige dele af verden, og at forslagene var meget forskellige og gjorde juryens arbejde både svært og spændende.

På grund af det høje niveau, har juryen valgt at mødes ad flere omgange, for at bruge den nødvendige tid på en gennemgang, diskussion, vurdering og votering. Juryen udvalgte derfor i første omgang 51 værker, hvoraf 6 værker gik videre til endnu en runde, hvorefter man til sidst valgte en vinder.

Om værket forklarer Matilde Digmann, at hun ”...først og fremmest har tænkt musik og Amager. Pianomanden der ryger en smøg ,mens hans klaver flyder væk og hans ben blæser hen over hovedet på ham, er en form for visualisering af hvad musik kan gøre for mig. Det kan bære én ind i en anden verden og opløse de normale fysiske rammer og skabe en verden, hvor man bare kan lade sig smelte med. Det er jo poesi, musik og jeg kan godt lide, at det kan ændre vores sindstilstand på et øjeblik.

Jeg kan godt lide at han ryger fordi det er så politisk ukorrekt og på en måde ret ”Ama’r stilen” 🙂 Og så har jeg tænkt enkelthed og farver, fordi jeg synes det er dét der fungerer allerbedst – især i stor skala.”

Værket vil være synligt i krydset mellem Englandsvej, Sundholmsvej og Torben Oxes Alle. Der vil blive holdt fernisering for gavlen til efteråret.

Værket kan ses i billedfeltet til højre.

Matilde Digmans hjemmeside finder du her: matildedigmann.dk

Galleri