Tuborg og Amager Bio hylder musikken med kunstværk på Amager

I 2018 gik spillestedet Amager Bio og Tuborg sammen om at få opført et kunstværk der med sin livfuldhed og intensitet får musikoplevelsen i Amager Bio ud at leve i byrummet: Man bliver blæst bagover og løftet op, forankret til livsglæden og musikken – ganske som i koncertsalen.

Værket blev valgt gennem et open-call af en jury bestående af både musik- og kunstkyndige fra både Tuborg, Amager Bio og eksterne fagpersoner. Flere end 200 kunstnere fra både ind- og udland deltog.

Kunstneren bag det valgte værk er Matilde Digmann, der i foråret 2019 malede det på en gavl tæt ved spillestedet. Om værket forklarer Matilde Digmann, at hun ”...først og fremmest har tænkt musik og Amager. Pianomanden der ryger en smøg ,mens hans klaver flyder væk og hans ben blæser hen over hovedet på ham, er en form for visualisering af hvad musik kan gøre for mig. Det kan bære én ind i en anden verden og opløse de normale fysiske rammer og skabe en verden, hvor man bare kan lade sig smelte med. Det er jo poesi, musik og jeg kan godt lide, at det kan ændre vores sindstilstand på et øjeblik. Jeg kan godt lide at han ryger fordi det er så politisk ukorrekt og på en måde ret ”Ama’r stilen” 🙂 Og så har jeg tænkt enkelthed og farver, fordi jeg synes det er dét der fungerer allerbedst – især i stor skala.” Matilde Digmanns hjemmeside finder du her: matildedigmann.dk

En stor tak skal lyde til Tuborg for økonomisk at muliggøre værket.

Her finder du gavlkunstværket
Sådan ser værket ud