Amager Bio

Søndag 7. oktober

Årets Gudman- Rune Kjeldsen

Om koncerten

UPDATE: Vi har modtaget et afbud fra C. V. Jørgensen, som må aflyse sin optræden søndag pga. sygdom.

Der vil ikke blive tilføjet et nyt navn til programmet, som stadig tæller Annisette, HUSH, Kira and the Kindred Spirits, Nikolaj Nørlund, Poul Krebs og Steen Jørgensen.

Prøverne er i fuld gang. Vi glæder os meget til på søndag, som bliver en særlig aften med nogle af Danmarks fineste musikere, der i den fælles hyldest til guitarist Rune Kjeldsen også kommer til at gæsteoptræde hos hinanden.

Alle billetter er til unummererede siddepladser, så kom i god tid!

____

For 15. gang hyldes en dansk musiker som Årets Gudman. I år tilfalder æren en af Danmarks helt store guitarister, Rune Kjeldsen. Traditionen tro er det aftenens hovedperson, der sammensætter et program og på scenen møder en række af de musikere, han gennem årene har spillet fast med. Fem etablerede navne kan nu tilføjes programmet til Årets Gudman 2018:

Annisette, HUSH, Poul Krebs og Steen Jørgensen tilføjes de tidligere offentliggjorte navne Kira and the Kindred Spirits og Nikolaj Nørlund.

Der er lagt i kakkelovnen til en aldeles uforglemmelig aften med et program, hvis lige bliver svær at finde på en koncertscene foreløbig. Guitaristen Rune Kjeldsen samler en række af de større navne, han har indspillet og turneret med gennem årene. Fælles for alle medvirkende kunstnere er, at Kjeldsen har været en fast del af holdet omkring kunstneren på mindst to turnéer. Det er altså tætte kolleger, der stiller op sammen med Rune Kjeldsen, når han hyldes som Årets Gudman søndag 7. oktober i Den Grå Hal på Christiania.

Annisette – en af Danmarks gennem alle tider største og mest markante sangerinder. Kunne med bandet Savage Rose sidste år fejre 50 års jubilæum og er selv i august i år fyldt 70. Annisette medvirker i et trioformat med Palle Hjorth på orgel og Rune Kjeldsen på guitar. De to har med et års mellemrum trukket sig ud af Savage Rose for at fokusere på andre projekter, men begge var faste medlemmer af gruppen i hhv. 12 og 10 år. Trioformatet er et til lejligheden særligt sammensat og glædeligt gensyn mellem disse tre markante musikere, som sammen funkler på en scene.

HUSH – duoen med Dorthe Gerlach på vokal og Michael Hartmann på guitar. Blev med deres egen version af country og americana dannet i 1997 og vakte med debutalbummet A Lifetime i 2004 opsigt i både ind- og udland. Da Dorthe Gerlach sidste år medvirkede i TV2’s Toppen af poppen, enten ny- eller genforelskede danskerne sig i Gerlachs helt uforligneligt nærværende vokal, og siden udgivelsen af albummet Sand tidligere i år, har HUSH turneret Danmark tyndt for fulde huse. Rune Kjeldsen har spillet med HUSH i flere år.

Steen Jørgensen – stemmen fra Sods og Sort Sol, som også har solo- og duoprojekter bag sig. Jørgensen har som en af rigets mest udtryksfulde sangere og fortolkere arbejdet tæt sammen med Rune Kjeldsen, der som guitarist turnerede med Sort Sol ad flere omgange – startende helt tilbage i tiden lige efter årtusindskiftet. Senere har Kjeldsen turneret som guitarist i det band, der har flankeret Steen Jørgensen i rollen som solist.

Poul Krebs – sangeren og sangskriveren som i eget navn siden gennembruddet med Små sensationer i 1995 utrætteligt har givet os dansksprogede sange, vi kunne synge med på, og som har fået både evergreen- og nyklassikerstatus. Poul Krebs med band fylder kontinuerligt spillesteder og festivalpladser op til respektindgydende folkefester og fællessangsseancer. Rune Kjeldsen har turneret og indspillet med Krebs flere gange i indeværende årti og har så sent som i dette år turneret Danmark rundt med Krebs-bandet.

I forsommeren kunne vi offentliggøre, at Rune Kjeldsen til Årets Gudman for en aften gendanner bandet Kira & The Kindred Spirits, som foruden Kira Skov og Rune Kjeldsen tæller Jesper Lind på trommer, Jacob Haubjerg på bas og Jeppe Juul på keyboards. Samt at sanger, sangskriver, guitarist og producer Nikolaj Nørlund er på plakaten. Rune Kjeldsen medvirkede på Nørlunds soloalbum Tændstik (2003), og for første gang nogensinde spilles sangene herfra live af det originale hold fra albummet: Tomas Ortved på trommer, Ben Besiakow på tangenter, Anders Christensen på bas og Rune Kjeldsen på guitar.

Rune Kjeldsen – fakta og historie:
40-årige Rune Kjeldsen er født og opvokset i Lejre ved Roskilde og begyndte som 12-årig at spille på elguitar. Allerede som 15-årig spillede han sit første betalte job.

I dag er listen over samarbejder lang. Ikke uendeligt lang, for Kjeldsen har været selektiv, når det kom til, hvor han investerede sin tid, sit engagement og sin musikalitet. Det betyder også, at han har involveret sig, og at det er blevet til en række tætte, længerevarende musikalske samarbejder fremfor mange flygtige.

Rune Kjeldsen debuterede på plade med sit eget band The Young Comets i 2000, og ikke lang tid efter blev han medlem af bandet Kira and the Kindred Spirits med sangerinden Kira Skov i forgrunden. Dette samarbejde førte flere plader og en række turnéer med sig. Andre bands har nydt godt af Kjeldsens spil og evne til at glide ind i faste konstellationer og sætte sig eget umiskendelige aftryk, heriblandt Sort Sol og HUSH, som Rune har indspillet og turneret med og Savage Rose, som han turnerede med i ti år indtil 2017.
Og så er der alle solisterne: Nikolaj Nørlund, Jens Unmack, Niels Skousen, Naja Rosa Koppel, Marie Fisker, Aura, Poul Krebs, Steen Jørgensen, Steffen Brandt og Laust Sonne er blandt de større danske navne, hvis musik er blevet beriget og besjælet med Rune Kjeldsens guitar. Helt aktuelt er Rune Kjeldsen blevet en fast del af C. V. Jørgensens band, som har turneret både inde og ude i 2018. Som solist debuterede Rune Kjeldsen med det afdæmpede instrumentale album Cloud Talk, som udkom i 2014.

Til Årets Gudman inviterer aftenens hovedperson traditionen tro en række venner og kolleger med på scenen. Årets Gudman handler nemlig om, at en af landets uforlignelige og eftertragtede sidemen for en gangs skyld kan træde ud af skyggen, mens de store solister træder lidt til siden og giver plads.

Medier