Amager Bio

Lørdag 22. maj

Ache

Om koncerten

Koncerten er med ståpladser, men der vil blive opstillet 150 stk. stole på balkonen, til frit brug for publikum.

___

ACHE’s musikere afsluttede deres turnéliv sammen i 1980 og har siden kun spillet en enkelt reunion turné – i 1985. Men myten om ACHE og deres koncerter har levet lige siden, og deres albums er blevet genudgivet adskillige gange gennem fire årtier. I 2003 samledes ACHE for at indspille singlen ”De skæve drømme”, og bandet kom igen i mediernes søgelys i 2015, da den amerikanske hip-hop-artist Travis Scott strøg til tops på Billboards Top 200 med sit debutalbum ”Rodeo”. Her var åbnings-nummeret bygget op over en sampling af guitarriffet fra ACHE’s single ”Expectation” fra ACHE’s tredje album ”Pictures from Cyclus 7” (1976).

ACHE vil live spille numre fra deres tre seneste albums ”Green Man”, ”Pictures from Cyclus 7” og ”Blå som altid”- og fra guitaristen Finn Olafssons to soloalbums ”Savannah” og det netop re-releasede ”Elements”. Men der er også uindspillede numre på repertoiret fra 1979/80 – to år, hvor bandet turnerede meget og ikke udgav plader. Der vil i sagens natur også blive et genhør med ACHE’s signaturhit ”Shadow of a Gipsy”.

Som ny leadvokalist kan vi byde velkommen til August Ussing, der er en fremragende sanger. Han er 35 år gammel og tilfører, sammen med Gert Smedegaards søn Jacob Smedegaard nye unge kræfter til ACHE. Udover at være sanger er August Ussing også bassist og multiinstrumentalist. Han har spillet i mange forskellige sammenhænge – senest med Ida Kudo på hendes sommerturné i 2019 og med Jacob Smedegaard og hans søster Signe i Signe Trylle.

Augusts toneleje ligger tæt på Johnnie Gelletts, men han tilfører samtidigt ACHE noget nyt, spændende og interessant med sin karakteriske stemme.

Johnnie Gellett, som var ACHE’s sanger fra midt i 1970erne, var annonceret som sanger på de kommende koncerter. Men Johnnie har nu valgt at trække sig som sanger – hvilket er sket i fuld forståelse med ACHE’s øvrige medlemmer.

Vi er klare over, at mange umiddelbart vil blive skuffede over dette – men vi tør godt love, at August til fulde lever op til rollen som ACHE’s leadsanger.

ACHE’s line up er nu:

August Ussing – leadvokal
Jacob Smedegaard – trommer og vokal
Torsten Olafsson – bas og vokal
Per Wium – keyboards og vokal
Bjarne ”Eskild” Eskildsen – lyd
Finn Olafsson – guitar og vokal

Medier