Amager Bio

Fredag 12. juli

ACTION 4’s – feat: Heise, Sørensen, Chaplin & Eger

Special Guest:

Ben Wendel
Om koncerten

Unummererede ståpladser
____

Under Copenhagen Jazzfestival 2023 samlede Mathias Heise 3 af de bedste musikere, han kendte, nemlig Rasmus Sørensen, Conor Chaplin og Anton Eger, og lod dem spille sammen for første gang ved to koncerter. Resultatet var en stor succes – de fire musikere klikkede med det samme, og Politikens musikredaktør Thomas Michelsen kaldte dem for en supergruppe og kvitterede med 5 hjerter for deres koncert på Balders Plads.

Således blev bandet ACTION 4’s født, og sidenhen har de været i studiet og indspille deres debutalbum ”Eclectic Horizons”. Albummet er planlagt til at udkomme i efteråret 2024, men de første singler kommer ud allerede til sommer.

ACTION 4’s bringer en ny lyd ind i dansk jazz. Alle fire musikere har helliget deres liv til deres instrumenter, til ambitionen om at udtrykke sig med størst mulig musikalsk frihed.

Mathias Heise er en kromatisk mundharpevirtuos, der blev verdensmester i kromatisk mundharpespil som 20-årig og er i dag også er en etableret komponist og pianist. I 2016 modtog han Kronprinsparrets Stjernedrys Pris, i 2017 Ben Webster Prisen og i 2018 modtog albummet ”The Beast” med DR Bigband en præmiering fra Statens Kunstfond. Med sin kærlighed til instrumentet har han skabt en enestående lyd, der har ført ham til koncerter over hele verden.

Rasmus Sørensen er en dansk pianist, komponist og improvisator, der flyttede til New York City i 2018 for at forfølge sin musikalske karriere. Siden da har han fået stor anerkendelse for sin tilgængelige, men samtidig nyskabende lyd. Han har samarbejdet med en bred vifte af kunstnere på tværs af genrer og turneret intensivt. Hans anmelderroste debuttrioalbum “Traits” udkom i juni 2022.

Conor Chaplin er er en verdensturnerende jazzbassist fra England, der allerede har spillet med nogle af de mest respekterede musikere inden for genren såsom Jacob Collier, Jeff Ballard, Ari Hoenig, Marius Neset, Ben Wendel, mf. Han er en eftertragtet musiker, der bringer en unik stemme og lyd til gruppen.

Anton Eger en svensk/norsk trommeslager, komponist og kreativ sjæl, er en af de mest bemærkelsesværdige trommeslagere på den europæiske jazzscene. Han har markeret sig som en eksplosiv og teknisk dygtig musiker med sin naturlige, flamboyante stil og intense showmanship. Han blev kåret som årets jazzmusiker under DMA Jazz 2020 og hans debutalbum ”Æ” modtag en præmiering fra Statens Kunstfond.

Musikken eksisterer i spændingsfeltet mellem jazz, rock, funk, fusion og electronica. Den kromatiske mundharmonika bringer en rå og sjælfuld klang, der suppleres af klaverets dybde og synthesizerens elektroniske nuancer. Elbas og trommer i sammenslutning skaber et medrivende rytmisk underlag; på en gang musikkens taktfaste hjerteslag og samtidig et mønster i evig forandring. Det er en forening mellem det traditionelle og det moderne, det akustiske og det elektroniske. Publikum kan forvente sig en medrivende performance fyldt med groove, improvisation og høj energi.

Medier

Special Guest:

Ben Wendel CAN

Om koncerten

På denne aften medbringer bandet en fantastisk gæstesolist, nemlig den grammy-nominerede, canadiske saxofonist Ben Wendel.

Ben Wendel er en virtuos saxofonist med en klang, der stråler af overskud, samtidig med, at han også har vundet en lang række priser som komponist inden for både jazz, filmmusik og ny kompositionsmusik. Mange store navne har ønsket at arbejde sammen med Ben Wendel, og hans liste over musikalske partnere går fra Tigran Hamasyan, Linda May Han Oh og Gerald Clayton, via Kent Nagano til Snoop Dogg og The artist formerly known as Prince.

Medier