Beta

Fredag 6. september

Alkymist

Support:

Bethmoora
Dying Hydra
Om koncerten

ALKYMIST er en ny kraft i doom metal – en kraft, der på sin egen vis søger at bringe forandringens håb ind i en kaotisk tid. Bandet blev dannet i 2016 af guitarist Stefan Krey (Gas Giant) og bassist Kaspar Luke (Düreforsög) med intentionen om at skabe den tungest mulige musik i et progressivt og atmosfærisk univers. I 2017 blev besætningen fuldendt af sanger Peter Bjørneg (Detest) og trommeslager Philip Kjær Morthorst (The Ritual).

Musikken på ALKYMISTs debutalbum kan betegnes som progressiv doom metal – en slags “art metal” som deler et åndsfællesskab med klassisk musik og 70’ernes progressive rock. ALKYMIST lader sig ikke diktere af genrekonventioner og stiløvelser. De er derimod deres egne herrer, der på albummet viser vejen for fremtidens doom metal i kraft af deres komplekse lyd, mærkbare virtuositet og suveræne kompositoriske overblik. Musikken er knusende tung og ligeledes melodisk og fængende, men den indeholder i ligeså høj grad dynamik, pauser, teksturer og soniske eksperimenter, som skaber et på én gang sært, smukt og frygtindgydende udtryk.

https://www.facebook.com/alkymist/

Medier
Anmeldelser

Support:

Bethmoora

Om koncerten

Den københavnske kvintet Bethmoora, der tager sit navn fra novellen A Dreamer´s Tales fra 1910 skrevet af Lord Dunsany, har eksisteret siden 2015. Med ligheder til forfatterens univers er Bethmooras tekster skrevet som kapitler i en sammenhængende mytologi med okkulte ritualer, monstre og glemte guder som centrale temaer.

Numrene er bygget op af elementer af funeral doom, sludge, drone og følger sjældent konventionelle sangstrukturer. Numrene bevæger sig fra langsomme dissonante hug henover melankolske og minimalistiske guitarfigurer til hurtige temposkift.

Aktuelt lægger Bethmoora sidste hånd på debutalbummet, indspillet i Ballade Studios foråret 2019.

https://facebook.com/doomedbethmoora/

Medier
Anmeldelser

Support:

Dying Hydra

Om koncerten

Et nyt bæst har antaget form i et sonisk dyb af møg og snavs. DYING HYDRA er en trehovedet kæmpe, som er opstegen fra den københavnske undergrund. Denne tunge og eksplosive trio har til formål at paralysere horderne med deres forvrængede, beskidte og episke tag på sludge metal, som kan høres på deres selvbetitlede debut, via Bandcamp HER

DYING HYDRA blev dannet i København i foråret 2018 af Lars Pontoppidan (guitar/vokal), Patrick Fragtrup (guitar/vokal) og Tejs Kyhl (trommer). Bandets medlemmer har alle omfattende erfaring i den danske metalscene, hvor de indtil for nylig spillede sammen i et nu opløst band. Da de samledes for at jamme igen, nu som en trio uden bas men i stedet med oktav-pedaler til at frembringe de dybe frekvenser, affødte anstrengelserne ny kraft og inspiration, som nu har materialiseret sig i bandets første udgivelse.

https://www.facebook.com/dyinghydra/

Medier