Amager Bio

Onsdag 25. januar

Apocalyptica + Epica (FIN/NL)

Om koncerten

Koncerten med Apocalyptica + Epica er udskudt fra 2. marts 2022 til 25. januar 2023. Købte billetter er stadig gyldige og kan beholdes. De kan også refunderes frem til 24. december 2021, der hvor de er købt.

___

Apocalyptica og Epica har slået de symfoniske metal-pjalter sammen og tager på en fælles turné med det rammende navn Epic Apocalypse Tour

Apocalyptica blev dannet i halvfemserne som en hyldest til Metallica. Hvad der gør dem særlige er, at de bruger celloer i stedet for guitarer, men det har ikke mindsket deres popularitet i metalmiljøet – snarere tværtimod.

De blev dannet af en gruppe cellist-studerende på det finske Sibelius Akademi, som ud over den klassiske musik også elskede Metallica, og Eicca Toppinen og Paavo Lötjönen har været med lige siden. et årti senere tilføjedes trommer og bandet har udviklet sig til også at lave originalmateriale, foruden covermusik af andre af de store metalklassigere. Apocalyptica har udgivet 9 albummer, hvor det seneste, ‘Cell-O’ udkom i januar 2020.

Epica brug af kontrasten mellem en klassisk kvindevokal, udført af Simone Simons, og growls fra Mark Jansen. Det klassiske lydbillede er særligt fremtrædende i musikken, sammenlignet med deres genrefæller, og gør både brug af klassisk kor og instrumentering.

Epica blev dannet i 2002 af vokalisten Mark Jansen, efter han forlod After Forever, og bandet har haft en støt stigende popularitetskurve, siden det første album udkom i 2003. I begyndelsen var triumferne mest hollandske, men fra 3. album fra 2009, ’Design Your Universe’ på Nuclear Blast, tog succesen fart i resten af Europa også. Med de efterfølgende album fik de for alvor prikket hul på de amerikanske og japanske markeder, og Epica nåede eksempelvis en 104. plads på Billboard 200-listen med udgivelsen ’Requiem for the Indifferent’ fra 2012.

Medier
Lyt til Apocalyptica + Epica
Apocalyptica / The Unforgiven
5:23