Amager Bio

Torsdag 13. juli

Cory Henry & The Funk Apostles (US)

Support:

Feridah Rose
Om koncerten

Cory Henry er en americansk jazz-organist og producer. Han har udgivet to album i eget navn, og han spiller i øvrigt også sammen med Snarky Puppy, som spillede to udsolgte shows i Amager Bio i 2016.

Henrys karriere tog fart i 2006 og han har turneret med en lang række store navne, såsom Bruce Springsteen, Michael McDonald, P. Diddy, Boyz II Men, Kenny Garrett and The Roots.

I 2014 udgav han sin første plade, ‘First Steps’, der nåede en flot femteplads på Billboards jazzchart. i 2016 udkom efterfølgeren ‘The Revival’, som nåede en andenplads sammesteds.

Medier
Anmeldelser

Support:

Feridah Rose

Om koncerten

Afrosoul-sangerinden Feridah Rose hæver stemmen og markerer sig med en funky lyd, groet fra dybe rødder i Østafrikas røde jord, såvel som musikalske input fra gospel og reggae.

Feridah Rose har netop udgivet sin nye EP ‘Njabala’. Med ørehængende melodier og forførende stem- mer er Feridahs musik lyden af kærlighed, sprød soul og Afrikas varme sol. Med base i København og stærke musiktraditioner fra Uganda, har den karismatiske sangerinde fundet form og personligt udtryk til sin musik.

Med sig på scenen og i studiet, har Feridah en række dygtige musikere og backing sangere, der alle er aktive flere steder på den danske musikscene. Det er Jamil Oskarson på bas, Jens Stoklund Jensen ved trommerne, Søren Heller på guitar og Lasse Storgaard på keys. Korstemmerne fra Nanna Nabila, Lucas King og Thora W. Kruse fletter sig ind i musikken. Hertil kommer det sprudlende energibundt fra Ghana, percussionisten Ayi Solomon, der bl.a. er kendt fra New Jungle Orchestra.

Til koncerter er bandet et charmerende og smittende bekendtskab, der har sat sig for at give sit pub- likum en opløftende, musikalsk oplevelse: “En af de bedste oplevelser jeg har haft med en koncert, var i Nordjylland sidste år. Publikum var fra lokalområdet, men der var også inviteret en gruppe flygtninge fra et nærliggende asylcenter. Koncerten udviklede sig til fællesdans og en helt fantastisk stemning. Lige den aften var der ingen forskel på danskere og asylsøgere, eller band og publikum. Vi var bare glade for at være sammen og dele oplevelsen. Det er det musik kan gøre,” fortæller Feridah Rose.

Feridah Rose har tidligere udgivet EP’en Game Of Love og singlen Kyelondela, der er en hilsen til hjemlandet Uganda og hendes første sang på modersmålet. Sangen blev til i samarbejde med et par af Ugandas mest populære sangskrivere/producere. Hermed var kursen var sat mod den nye EP Njabala, udgivet i februar 2017.

Vokalerne er omdrejningspunktet for Feridahs musik, og det starter som regel med ordene. Om skrive- processen siger hun: “Når jeg sætter mig med en kop te og min notesbog, kan en sang komme fra en enkelt sætning eller måske bare en følelse. Melodien synger jeg i første omgang til min telefon, og så arbejder vi videre med den i studiet eller når vi øver op til en koncert.” Selvom Feridah ofte bygger sine sange fra personlige oplevelser, håber hun at lytterne kan relatere til autenciteten og intentionen bag sangene: “Måske hører du noget andet end jeg i sangen. Men det er også helt fint, hvis det er noget der relaterer til dit liv.

Feridah Rose har bl.a. spillet koncerter på Mojo, Huset, Kulturhuset Islands Brygge, Amager Bio, Jammerbugt Kulturcenter, Folkemødet, Global, Råhuset, Bartof Station, Røgen Forsamlingshus, Cafe Retro, Børneteatret på Christiania, Kulturmødet, Skovsgård Hotel, Mellemrummet/Cph World Mu- sic Festival, Couleur Café og Copenhagen Songwriters Festival.

Medier
Anmeldelser