Beta

Torsdag 14. december

Crime + The City Solution (INTL)

Special Guest:

Joshua Murphy
Om koncerten

For første gang i 10 år udgiver Crime + The City Solution et nyt album som de tager med på en turné, der rammer København og spillestedet BETA til december

Albummet startede egentlig som en ph.d.-ansøgning, der så dagens lys, da bandets kernemedlemmer, Simon Bonney og Bronwyn Adams, var fanget i deres hjemland Australien på grund af pandemien. Simon fortæller: “I sat and I pieced together a PhD application about decision making in Afghanistan in the late 80s. But as it turned out, it was actually more of a record than it was a PhD.”

Ph.d.’en og albummet fandt inspiration fra Bonneys arbejde med at levere hjælpeprogrammer i hele Indo-Stillehavsområdet. Herigennem har han besøgt steder med høje niveauer af vold, og albummet fungerede til dels som en måde at bearbejde den effekt, oplevelserne har haft på hans psyke. De “dead bodies in my dreams,” som han synger om i titelnummeret.

I stedet for en dramatisk genfortælling – eller endnu værre: en glorificering – af de ting, Simon har oplevet, fokuserer ’The Killer’ på den måde, de manifesterer sig i hverdagen, og den måde, mennesker opererer under deres skygge. “There’s a veneer of normalcy and civilisation that people hold onto until they just can’t hold on anymore,” siger Simon. “I’m interested in normalcy that exists within what we would consider to be extraordinary situations.”

Om den første single ‘Peace In Our Time’, som er udkommet, fortæller Simon Bonney, at den er “about acceptance, more than just ‘peace’,” og fortsætter: “I don’t think there’ll ever be ‘peace’ – nothing surprises me any more about what people to do to each other. But the song is about the acceptance of uncertainty, and also an acceptance of who you are.”

Crime + the City Solution’s blev dannet i Sydney i 1977 af den dengang 16-årige Simon Bonney. Bandet fik en stor indflydelse på den tidlige Melbourne art-punk/post punk scene. Bandet har gennemgået flere ændringer i sammensætningen og er nu hjemhørende i Berlin.

‘The Killer’ er den sjette studieudgivelse i rækken og udkommer 20. oktober.

Medier

Special Guest:

Joshua Murphy AUS

Om koncerten

Multiinstrumentalist og sangskriver Joshua Murphy er født og opvokset i Australiens ”outback”, fulgte til en vis grad i Nick Caves fodspor. Han flyttede til sidst til Berlin og blev involveret i den lokale scene som medlem af forskellige bands, som promoter og som klubejer.

I december 2022 udgav hand ep’en ’Lowlands’ På trods af den mørke ceremonielle følelsesmæssighed, der altid har været forbundet med Berlin, henter udgivelsen sine vigtigste inspirationer fra Joshuas moderland. Det er dystre processioner, atmosfærisk komposition og stemningsfuld historiefortælling.

 

Medier
Lyt til Joshua Murphy
Six Bells Chime
5:40