Amager Bio

Søndag 16. april

Danish DeeJay Awards 2017

Om koncerten

De Nominerede er…  

-Officielle priser for 17. gang

• De nominerede er…Blak topper med 6 nomineringer!

• Kölsch, Kongsted og Benal ligger i kølvandet med 4

• Phlake, Faustix og Snavs i midterfeltet med 3 nomineringer

• Rasmus Seebach, MØ og Topgunn er også på listen

• Pressefotos/Logo/Info/Akkreditering

• Liste over de nominerede

 

DDJA uddeler klubscenens officielle priser for 17. gang

Påskesøndag d. 16. april lukkes dørene op for 17. gang til Danish DeeJay Awards. B

Artister, DJs, producere, klubber og andet godtfolk fra den danske klubscene skal hyldes for indsatsen i de mange genrer på den stadig voksende klubscene.

De nominerede til DDJA findes via nominering fra ca. 550 professionelle danske DJs. Herefter tilsættes en hovedjury bestående af repræsentanter fra Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbundtilsat en lang række branchefolk, bl.a. æresprismodtagere, musikere, DJs og musikjournalister.

DDJA er det helt originale og officielle awardshow for klubscenen – og selvom flere har plagieret, kopieret og udgiver sig for at være en udspringer af DDJA, så er det altså på DDJA at tingene sker, her hvor musikken lever og nye ting opstår – i samklang med historiens musikalske vingesus.

Første gang der blev afholdt Danish DeeJay Awards (DDJA), skete det netop i Amager Bio, i 2001. Ligesom spillestedet er en en gammel kending for DDJA, så bliver datoen det bestemt også, for DDJA er tilbage på den faste dag – påskesøndag.

Der skal til DDJA uddeles hele 23 flotte akryl-statuetter, bl.a. Årets Danske Artist, Årets Danske DeeJay, Kjeld Tolstrup-Prisen(talentpris) og så de 2 ærespriser, Kim Schumachers DeeJay-Pris og White Horse-Prisen, opkaldt efter Laid Backs legendariske klassiker. 

For 2 af priserne er der det særlige at DDJA tager på tour i landet. I kategorien Årets Danske Mainstream-DeeJay mødes de 4 nominerede i direkte duel på 4 udvalgte diskoteker. Her er vil et dommerpanel bedømme dem under deres optræden.

Danish DeeJay Battle skal 2 slag slåes. Øst og vest for Storebælt kæmper 8-12 DJs hvert sted om en finaleplads til et afgørende Battle ved DDJA i Amager Bio. Disse events starter i februar, og man kan se tid og sted via www.ddja.dk og på www.facebook.com/ddja.dk

De nominerede er…..Blak er topscorer med 6 DDJA-nomineringer

Han har haft et helt suverænt år på landets diskoteker og bare sådan set generelt. Fænomenet Blak, fra Nakskov, træder op på den helt store scene med hele 6 nomineringer til årets Danish DeeJay Awards, og hele landet har været nede med Blak. 

De 2 af nomineringerne er i selskab med Jimilian på “Slem igen”. Blak er dertil nomineret i “Årets Danske Artist”, 2 gange i “Dancechart.dk-Prisen”, 2 gange i “DK-Prisen” og så også som “Årets Danske DeeJay-Favorit”. Produceren og remixeren Hedegaard er tilmed nomineret for sit remix af Blak & Jimilian“Slem Igen”. 

Om det så lykkes Blak at hive de nogle af mange priser hjem vil blive afsløret på selve Danish DeeJay Awards (DDJA), påskesøndag d. 16. april i Amager Bio

Ny pris i år er den tilbagevendte “Årets Danske Radio-DeeJay” der dækker klubmusik-programmer på alt fra FM-båndet til podcasts. Her er er Lågsus-drengene Nicholas Kawamura & Pelle Peter Jensen på P3 nok de mest kendte, men der er også plads til Kenneth Bager på P6, Jakob “Kongen” Lund fra VLR, Kelde fra Radio ABC og WaxWarriors der huserer på Internettet hos VIBE FM. 

 

Benal, Kölsch & Kongsted følger flot op

Med 4 nomineringer hver er duoen Benal, og de 2 kendte DJ-artister højt på listen over dem der har mulighed for at løbe med priserne til årets show. Benal er bl.a. nomineret som Årets Danske Artist og for Årets Danske Album mens de 2 andre er bl.a. nomineret i Årets Danske DeeJay.
Benal 
har virkeligt haft et forrygende år med album, tour og ikke mindst sangen “Fri” featuring Suspekt, har bragt dem højt op på den danske musikhimmel. 

Kölsch dækker over techno-versionen af Rune RK, der er all-time mest nominerede til DDJA. Han gør det forrygende, mest i udlandet hvor han virkeligt har hul igennem. Kongsted har også haft endnu et flot år, bl.a. med hittet “Wild Child” han udgav sammen med Cisilia.

Tæt i midterfeltet

I midterfeltet af nominerede dukker navne som Phlake, Snavs, Faustix op med 3 nomineringer hver, og lige efter dem MØ, Rasmus Seebach, Topgunn og Christian Nielsen med hver to muligheder for at tage hjem fra DDJA med en statuette.

Der er naturligvis tale om navne der alle har gjort det fantastisk i det forgangne år, i vidt forskellige genrer – og det i både ind- og udland. MØ har jo forlængst etableret sig i verdenstoppen, og Rasmus Seebach topper ofte pladesalget i Danmark, og spilles også flittigt på landets diskoteker. De forholdsvis nye i klassen som Phlake, Snavs og Faustix – de tilhører alle den nye sprudlende generation. 

 

Se alle de DDJA-nominerede HER

Medier