Amager Bio

Onsdag 2. september

David Ramirez (US)

Om koncerten

Koncerten med David Ramirez er desværre blevet aflyst. Han skriver:

Friends,

Due to the ongoing virus pandemic we cannot presently commit to any international travel plans.

Your safety is extremely important to us, and we do not want to endanger anyone in these uncertain times. We’ve made the unfortunate decision to cancel all shows.

Thank you so much for your support, and we will be back as soon as it’s safe for everyone.

Stay safe and be well

____

 

David Ramirez er lyden af det nutidige Amerikas mangefacetterede ansigt udtrykt i sjælfulde, introspektive sange, flettet sammen af americana, roots og singer-songwritertradition. Ramirez forløser homogent hvad han har på hjerte i eftertænksomme numre, hvor der kun er overladt plads til akkurat dét, der skal være der, både i fraseringer og instrumentering.

Ramirez stemme og guitar er tilbagelænet og brolagt med støv fra Texas jord, samt skelen til blandt andet Ryan Adams alternative tilgang til country i forening med det seneste albums inspiration fra The Cars and Journey. Det var fra start Ramirez og hans guitar, og i de senere år er han lykkes med at bygge et understøttende musikalsk univers op omkring disse to bærende elementer.

David Ramirez har både gæstet Tønder Festival og Vega, og fået spilletid på danske radiostationer, først med Eliza Jane og senere med Watching From A Distance, begge fra hans seneste album ’We’re Not Going Anywhere’.

Trods sit mexikanske ophav er han er vokset op og farvet af syden; Houston, Nashville, Alabama, og Texas hjerte, Austin. Ramirez er lykkes med at fusionere populærmusikkens genkendelighed med lyrisk dybsind, som kommer til udfoldelse på hans seneste album ’We’re Not Going Anywhere’, der eftertænksomt referer til splittelsen i en tid med enorm politisk, social og økologisk usikkerhed i USA.

Om albummet ’We’re Not Going Anywhere’ udtaler Ramirez: ”At være halvt hvid og halvt mexicansk har gjort dette nuværende politiske klima særlig interessant. Så mange kulturer i dette land betragtes som uamerikanske, og det knuser mit hjerte. Min familie har opdraget børn her, skabt succesrige virksomheder her og er stolte over at være en del af dette land”.

Med hjælp fra producer Sam Kassirer (Josh Ritter, Lake Street Dive, Bhi Bhiman m. Fl.) har Ramirez forenklet sit udtryk, så teksterne står tydeligt frem i et lydbillede, som et delikat sammensat kludetæppe af finesser der understøtter de personlige og alligevel genkendelige fortællinger Ramirez har på hjerte, og som han efter mange år som turnerende musiker, formidler autentisk på scenen.

Ramirez hører ikke alene til i singer-songwriter kategorien, men i moderne folk fra sydstaternes inderste, hvor desperationen og kritikken klinger med ærlig og stilfærdig inderlighed, som kan opleves i Amager Bio d. 25. maj 2020.

https://www.facebook.com/davidramirezaustin/

Medier
Anmeldelser