Amager Bio

Torsdag 9. marts

Drive-By Truckers (US)

Support:

Ellen Sundberg
Om koncerten

Det amerikanske roots/rock-band, Drive-By Truckers kommer for første gang til Danmark, og med sig har de deres aktuelle, politisk motiverede album, “American Band”.

Drive-By Truckers har rødder i The Shoals, Alabama, og det kan tydeligt høres i deres sydstatsrockede udtryk. Men de har dog lige så meget Lynyrd Skynyrd i generne, som de har Rolling Stones, The Band, Neil Young og Bruce Springsteen.

Det amerikanske sydstatsband med sangskriverne Mike Cooley og Patterson Hood i spidsen har gennem to årtier leveret rå rock med social gennemslagskraft. Og nu er kvintetten aktuel med ”American Band”, der er deres til dato mest politiske album.

Musikalsk er “American Band” nemlig stærkt og sammenhængende. Men det er også et politisk opråb mod den polarisering, som våbenlovgivningen og racismen for øjeblikket har forårsaget i USA. Det protestmusik skabt til at blive spillet live, fortalt fra en hvid sydstatsmands arbejdeklassesynsvinkel.

Drive-By Truckers definerer selv det land, der inspirerer dem, og stiller spørgsmålet: “Hvad gør én til en ægte amerikaner”? Bandet har sat alle sejl ind; de står hundrede procent bag deres nye plade, der kan synes kontroversiel dér, hvor de kommer fra, men de står fast.

http://www.drivebytruckers.com/

Medier
Anmeldelser

Support:

Ellen Sundberg S

Om koncerten

Ellen Sundberg er en ung, svensk sangskriver der har et varmt bankende hjerte for americana. Hendes første album, ‘Black Raven’, udkom i 2013 og hendes andet album fra 2015,’White Smokes & Pines’, blev produceret af Israel Nash. I december 2016 udkom treeren, ‘Cigarette Secrets’.

Medier
Anmeldelser