Beta

Lørdag 11. maj

Fjernsyn

Support:

Tri Minh
Om koncerten

LEVENDE ELEKTROBEAT – MINUS KÆRLIGHED

Fjernsyn er en trio, der laver dansksproget elektrobeat. Gruppen dyrker minimalisme og simple hooks med rødder i europæisk synthesizerpop. Inspirationen kommer ikke kun fra navne som Kraftwerk, Laid Back og Massive Attack, men fra mange forskellige referencer og musikperioder.

Siden starten i 2014 har Fjernsyn (HH Præstbro, Per Toftager og Bo Feierskov) udsendt EP-trilogien Rød, Grøn, Blå samt LP’en S/H på vinyl og streaming. Som liveband bryder trioen ud af studieindspilningernes rammer og leverer deres elektrobeat i et levende og improviserende udtryk med visuals fra Fjernsyns efterhånden store videokatalog.

Melodisk er den traditionelle skabelon begravet til fordel for repetitive forløb med en tilstræbt monotoni. Sangene skabes i form af musikalske kædebreve, hvor de involverede har frie hænder til at skrive om og sende tingene i en ny retning, indtil der findes en konsensus om kompositionernes endelige form.

Teksterne tager afsæt i både banale dagligdags observationer og filosofiske betragtninger om verdens tilstand. Fraværet af kærlighedssange bunder i, at Fjernsyn finder det mere interessant at udforske et mindre klichéfyldt tekstunivers. Så i stedet for kærlighed handler teksterne om alt fra politik, forbrug og klima til boligindretning, biler og porno.

www.fjernsyn.tv

www.facebook.com/fjernsynsband

Medier

Support:

Tri Minh VN

Om koncerten

Tri Minh er uden tvivl en af de mest kendte DJ’s, producere og elektroniske solokunstnere i hjemlandet Vietnam. Han kommer fra den vietnamesiske jazzscene og er uddannet fra Hanoi Conservatory of Music. For nogle år siden flyttede han til Europa, hvor han har skabt sig et navn som avantgardemusiker og lydkunstner med en særlig fusion af elektroniske lyde og traditionel vietnamesisk musik – ofte i samarbejde med forskellige andre musikere og kunstnere i Danmark og udlandet. På BETA laver han et pre-show på 45 minutter før koncerten med Fjernsyn i form af en elektronisk improvisation over elementer fra Fjernsyns indspilninger, som han har fået særlig adgang til.

Medier