Beta

Fredag 1. oktober

Franklin Zoo – albumrelease

Om koncerten

Franklin Zoo er tilbage – endelig, fristes man til at sige – med deres tredje album efter Red Skies fra 2016. Et helstøbt album som dengang fik anmelderne op af stolene med stærke lovprisninger og sikrede tæt på udsolgt langs bandets albumturné i DK og Europa.

Forinden da har der drypvist været en række singler og EP’er som gradvist har deklareret et band i ganske stor forandring. De korte, simplere rocksingler er afløste af store, progressive lydflader med dybde, melankoli og dynamiske passager. Den tungsindige fornemmelse og tålmodighed i lyrikken såvel som musikken, afslører at bandet søger imod en langt mere lyttekrævende og nuanceret tilgang indenfor progressiv rock.

I foråret 2021 blev den 12+ minutter lange single, ‘The Abandoned’, udgivet med gæsteskrig fra Jacob Bredahl (tidl. Hatesphere, Smertegrænsens Toldere, m.m.) og senest i her i juli udkom ‘The Fugitive’ som, trods større energi, giver et fingerprej om at Franklin Zoo’s nyeste album – ‘The Dandelion Child’ – udgives som et interessant, sammenhængende værk.

Albummet er produceret af Tue Madsen (Meshuggah, Hatesphere, The Haunted, Mnemic, m.fl.) og udgives digital på alle kanaler samme aften. Desuden produceres en håndfuld limited edition gatefold-vinyl i slutningen af året.

Albumsinglen ‘The Dandelion Child’ udgives 17. September med tilhørende musikvideo.

FRANKLIN ZOO
www.franklinzoo.dk

https://www.facebook.com/franklinzoofb

Medier
Lyt til Franklin Zoo - albumrelease
The Fugitive
8:42