Beta

Tirsdag 6. marts

Gustaf Ljunggren & Emil de Waal (S/DK)

Gæster:

Nordahl, Binzer, Ernst & Borgland
Om koncerten

Særlig studenterrabat: 95 kr. i døren!

___

I 2018 har de jubilæum. De har nemlig spillet sammen i 20 år med alt og alle og på alle slags scener i hele verden. Alt fra nummer-et hits fra Dansktoppen over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina. De har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor. Nu er det på tide at fejre det ved at springe ud som jubilæumsduo med egen fælles musik. Jubilæumsduoen har indspillet et stemningsfuldt album med ny musik på akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter, som helt sikkert vil både røre, ryste, swinge og rocke publikum. Alt er indspillet live uden overdubs og mixet i New York af Andy Green (Velvet Underground og John Cale).

Duoen udgiver album i marts 2018 og spiller koncerter i et helt nyt koncept hvor de inviterer lokale talenter på scenen og akkompagnerer dem, som de har gjort sammen de sidste 20 år.

Vi har haft mulighed for at stille dem en række spørgsmål om dem selv og koncerten:

Hvad kan publikum forvente af koncerten på Beta den 6. marts?
— Publikum vil være vidne til Gustaf Ljunggren og Emil de Waals debut som duo efter 20 års musikalsk venskab. Som en særlig begivenhed på Beta, har de to musikere inviteret en gruppe unge musikere fra Amager til at spille med som en del af koncerten.

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live hver især?
Emil: Ørken, Gustaf: Platan

Hvordan er jeres seneste koncerter gået (med de projekter, I nu hver især har beskæftiget jer med på det seneste)?
Emil: det har lige været en megafed vinterjazz, hvor jeg har spillet med både Kalaha, Old News og min kvartet med Nulle. Gustaf: jeg ser frem til, at skulle ud og spille med CV Jørgensen i april. I marts er jeg med i Caroline Hendersons liveband.

Hvordan vil I beskrive hinanden?
Emil: Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofofon…. Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrumentt frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det… Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held 😉 
Gustaf: Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab, både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle han kendte og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke, store og små ting vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det vi skal sammen!

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er jeres respektive yndlings – og hvorfor?
Emil: Åh, hvor har jeg mange… Idag elsker jeg Björk fordi hun har gjort det ok at synge engelsk med en ukorrekt accent.
Gustaf: Min yndlings-livekunstner en enhver musikkunstner der evner, at gøre livet større for dem der lytter.

Hvordan vil I beskrive jeres seneste album?
Vores album er fuld af meditative figurer og langstrakte passager – musik præget af fantasi, tålmodighed og udholdenhed. Der er dog også skarpe kanter og skæve hjørner, og det komplekse musikalske landskab rummer både følelser og kølig observation, sjæl og krop.    

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren i såvel “Gustaf Ljunggren & Emil de Waal”-regi som andet?
Turnéer i Danmark, Sverige, England og Belgien med Kalaha, Caroline Henderson, CV Jørgensen, Nulle, Randi Laubek, Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og en masse andre skønne musikere!

Medier

Gæster:

Nordahl, Binzer, Ernst & Borgland

Om koncerten

Ljunggren og de Waal vil på denne tur invitere unge talenter med på scenen. I Beta bliver det et ungt og ambitiøst hold som består af:

Anton Nordahl 15 år/ klaver

Benjamin Binzer 15 år/ Bas

Vilma Ernst 16 år/ vokal

Jonas Borgland 17 år/ Trommer

Gruppen begår sig fortrinsvist i fortolkninger, men er igang med at lave eget materiale også.

Selvom de nu er en kvartet, begyndte de som trio i Børnekulturhus Ama’r som er en del samme organisation som bl.a.  Beta og Amager Bio, og som ligger lige ved siden af Beta. Og vi er derfor særlgt glade for, at de nu får mulighed for at træde et skridt op på Betas scene.

 

Medier