Beta

Søndag 4. februar

Hayden Pedigo (US)

Om koncerten

Hayden Pedigo er en akustisk guitarist og soundscape-komponist fra Texas. Hayden brugte sine teenageår på at lære og forfine John Faheys amerikanske primitive fingerspilsstil kombineret med en glæde ved Nick Drake og eksperimentel lydmanipulation. I begyndelsen sine tyvere havde han allerede samarbejdet med Terry Allen, Charles Hayward, Werner “Zappi” Diermaier og Tim Heidecker.

Pedigos særlige mærke af “pigtråd” kommer i forskellige former: Karusellen af internetpersonligheder, der stikker og driller (den ene dag en bilsælger fra 1970’erne, den næste måske en ansat på Burger King eller en ridder med gogo-støvler); smukke, men ubehagelige albumillustrationer i technicolor, der placerer ham makabert malet som en lig på en tankstation eller glødende i ultraviolet på parkeringspladsen ved en flammende Walmart; eller i musikken selv, pauser der grænser til det ubehageligt lange, mens det høflige publikumsmedlem skubber på sædet og prøver at finde ud af, om de skal klappe endnu eller ej.

I deres mest dybde udtrykker Pedigos rummelige, rene lydlandskaber en jagt på kunstnerisk perfektion. Det hører man på hans seneste udgivelse ’The Happiest Times I Ever Ignored’. At skabe den var ifølge ham selv en proces, der minder om “the dog chasing the mail truck – what do you do when you catch it?”

Medier