Beta

Søndag 9. februar

Hexvessel (FIN)

Om koncerten

Med rødder i de magiske finske skove bladet op med inspiration fra de grønne, engelske og irske øre skaber Hexvessel forheksende forest-folk eller wyrd-folk.

Med grundlæggeren Mat “Kvohst” McNerney i spydspidsen, udgav bandet i år deres fjerde plade ‘All Tree’ med forhekset psychedelia og forest folk og har fyldt stribevis af spillesteder i deres hjemland, nomineret til 2 finske Grammy awards, og turneret rundt i europa med bands som Sabbath Assembly og Alcest, Spillet på Roadburn i Holland og på SXSW i Texas.

På pladen ‘All Tree’ tager Hexvessel afsæt i McNerney’s personlige spirituelle rejser. Genforenet med McNerney’s co-songwriter Andrew McIvor fra bandet Dawnbearer, udfoldes deres oprindelige fortællertradition og iblandes moderne sangskriver håndværk.
Fra sin ungdom i det pastorale England og de sumpede, irske marskskove til McNerney’s hjemland i de finske skove afslører Hexvessel naturens universelle sagn om hengemte ånder. De hedenske ødemarker bliver til virkelighedens portaler. Går du gennem dem, kommer du til et uendeligt univers.

Hexvessel skriver sange i den mundtlige tradition fra de gamle vokalister. Bandet væver genkendelige historier som skaber et bånd mellem fortælleren og publikum, som skaber en fornemmelse af fælles formål og spirituel historie. Med McNerney’s kone og samarbejdspartner Marja Konttinen og den ligesindede troubadour og co-writer Kimmo Helén, guitaristen Jesse Heikkinen, de primale rytmer fra Jukka Rämänen (Dark Buddha Rising), og de okkulte, grundlæggende lyd fra Antti Haapapuro (Aural Hypnox/Arktau Eos) har Hexvessel i sandhed skabt en smeltedigel eller “vessel” og et potent “hex” af magi.

https://www.facebook.com/hexvessel/

Medier