Amager Bio

Søndag 29. oktober

Jonny Lang (US)

Support:

Select Captain
Om koncerten

Den 36-årige Jonny Lang var kun 15 år gammel da han solgte platin med ’Lie To Me’. En udgivelse der fik ham til at stå frem fra det kuld af bluestalenter, der gjorde sig gældende i slutningen af halvfemserne.

Lang har lige siden opbygget et ry som en fantastisk live performer. Gennem årene har han haft mulighed for at varme op for eller ligefrem spille med nogle af musikverdenens store ikoner såsom The Rolling Stones, B.B. King, Aerosmith og Buddy Guy.

Hvad der begyndte med en blueset lyd, inspireret af pionærerne Albert Collins, B.B.King og Buddy Guy, udviklede sig over de næste fem album til en moderne R’n’B-stil, der ligger tættere på Stevie Wonder og nutidig gospel. Han har bevaret sine blues-licks gennem det hele, men de blev mere og mere elementer i en stor mængde af følsomt sungne og stramt arrangede numre.

Med ’Signs’ – det nye album, der udkommer 25. august – vender han ikke bare tilbage til karrierens begyndelse, men kigger endnu længere bagud. “A lot of my earlier influences have been coming to the surface, like Robert Johnson, and Howlin’ Wolf,” fortæller han. “I have been appreciating how raw and unrefined that stuff is. I had an itch to emulate some of that and I think it shows in the songs. Still, I let the writing be what it was and that was sometimes not necessarily the blues.”

Fans af enten hans eminente guitarspil eller hans veludviklede sangskrivertalent, vil alle kunne finde meget at være glade for på den nye ‘Signs’. De kan også glæde sig til, at han kommer til Amager Bio i oktober.

Medier
Anmeldelser

Support:

Select Captain

Om koncerten

Kristian Gaarskjærs musikalske alias Select Captain laver musik der er forankret i en amerikansk sangskrivertradition og er inspireret af en række rock og folkartister fra 90’erne og frem til i dag. Hans sange handler grundlæggende om menneskelige følelser, på godt og ondt, i en meget splittet verden. Ensomhed, arrogance, grådighed, afmagt, glæde og optimisme går hånd i hånd, og giver et musikalsk syn på en verden i opbrud og forandring.

Sidste efterår udgav han albummet ’Strings & Feathers’, hvis release blev fejret i BETA, og var et kunstnerisk skridt videre for den talentfulde musiker og sangskriver. I år har han udgivet to meget populære singler: ‘If I Should Go’ og ‘Straight No Chaser’ der kommer til at optræde på det kommende album, der er sat til at udkomme i begyndelsen af 2018.

Medier
Anmeldelser