Amager Bio

Tirsdag 14. december

Kathrine Windfeld Big Band

Om koncerten

Kathrine Windfeld Big Band 2021

Det er gået stærkt for Kathrine Windfeld og hendes bigband, som på få år har opnået stor international anerkendelse.

De farverige, eksplosive kompositioner og de 15 unge skandinaviske musikere har blæst publikum og anmeldere fra det meste af Europa bagover med deres uimodståelig energi og en stærk trang til at forny den hårdt prøvede bigbandgenre.

Skønt musikken er sofistikeret og kompleks, er den samtidigt stærkt iørefaldende og appellerende, takket være Windfelds naturlige sans for stærke melodier og fængslende rytmer.

Det høres ikke mindst på bandets tredje album “ORCA” som udkom på Stunt Records i 2020 og har fået overvældende positiv modtagelse internationalt: Blandt andet blev ORCA “Ugens Album” på den Australske radio ABC, Månedens Jazzalbum i britiske “Record Collector” og udløste store features i bla. Jazzwise (UK) og JazzThing (DE).

Kraftfulde udladninger og rastløse grooves afløses af elegante lyriske ballader og transperante klangflader. Windfeld har nøje udvalgt de 14 bandmedlemmer for at skabe et stærkt team af knivskarpe ensemblemusikere og forrygende solister med personlige særpræg.

Windfelds ukuelige drive og personlige bidrag til bigbandgenren er allerede blevet belønnet med adskillige priser og nomineringer: I foråret 2020 modtog hun den prestigefyldte “Rising Stars Jazz Award” i London med koncerter på 7 topfestivaler i Europa.

Albummet ”Latency” blev i 2017 ”Årets Danske Jazzalbum” i magasinet Jazz Special og udløste en Carl-pris. Bandets første udspil ”Aircraft” fra 2015 var nomineret til hele 3 Danish Music Awards hvoraf de vandt prisen som ”Årets Nye Jazznavn”. Windfeld er atter albumaktuel her i 2021 hvor hun netop har udgivet sin fjerde plade som bigband-komponist, denne gang med det anerkendte Svenske Bohuslän Big Band.

Kathrine Windfeld Big Band har delt scene med prominente gæster som Mike Stern, Gilad Hekselman og Seamus Blake. Windfeld er desuden aktiv som gæstekomponist hos førende europæiske orkestre som Frankfurt Radio Big Band (DE), Bohuslän Big Band (SE) og DR Bigband.

 

Line up:

TROMPETER
André Bak (DK)
Rolf Thofte Løkke (DK)
Magnus Oseth (NO)

TROMBONER
Göran Abelli (SE)
Mikkel Aagaard (DK)
Anders Larson (SE)

SAXOFONER
Jakob Lundbak (DK)
Magnus Thuelund (DK)
Roald Elm Larsen (DK)
Ida Karlsson (SE)
Aske Drasbæk (DK)

RYTMEGRUPPE
Viktor Sandström (guitar, SE)
Johannes Vaht (bass, SE)
Henrik Holst Hansen (drums, DK)
Kathrine Windfeld (piano, kompositioner DK)

www.windfeldmusic.dk

https://www.facebook.com/kathrine.windfeld

Medier
Lyt til Kathrine Windfeld Big Band
Kathrine Windfeld & Bohuslän Big Band - Determination
9:45
Anmeldelser