Amager Bio

Tirsdag 1. august

Kenny Wayne Shepherd Band (US)

Support:

Jake Green Band
Om koncerten

Få musikere er så synonyme med deres instrument, og hvordan det bliver spillet, som Kenny Wayne Shepherd. Sig ordene “ung bluesrock-guitarist” i nærheden af hvem som helst med bare en smule kendskab til moderne guitarbåren musik, og de vil sandsynligvis svare med et “Kenny Wayne Shepherd”.

Shepherd er fra Louisiana, og har haft stor succes med at sætte fokus både på bluesen fra gamle tider og med at give genren sit eget moderne twist. Han har solgt plader i millionvis, og han har haft flere singler på top 10, og har gennem de sidste 20 år slået sit navn fast som en af genrens bedste.

Som 16-årig skrev han under på sin første pladekonktrakt og tog den amerikanske bluesrockscene med storm, med albummet ‘Ledbetter Heights’, som indeholdt radiohittet ‘Deja Voodoo’, ‘Born with a Broken Heart’, ‘Shame, Shame, Shame’. Udgivelsen fik platin, ligesom opfølgeren ‘Trouble Is…’ også gjorde.

I 2004 udgav han ‘The Place You’re In’ der var et højenergisk rockalbum. Det i 2007 blev fulgt op af det ambitiøse ’10 Days Out: Blues from the Backroads’, hvor Shepherd med sit band havde rejst de amerikanske sydstater tynde for at indspille med bluesidolerne B.B. King, Clarence “Gatemouth” Brown, Hubert Sumlin, Pinetop Perkins og David “Honeyboy” Edwards.

I 2010 udkom Shepherds første – og længe ventede – livealbum ‘Live! In Chicago’. Pladen debuterede på en flot førsteplads på Billboards Blues Chart, hvilket også lykkedes for efterfølgeren fra 2011: ‘How I Go’.

I 2013 slog han pjalterne sammen med veteranerne Stehen Stills og Barry Goldberg og dannede The Rides, hvis første album, ‘Can’t Get Enough’ banede vej for et helt nyt Shepherd-publikum.

Med ‘Goin’ Home’ fra 2014 vendte Shepherd tilbage til bluesen. Pladen ramte også en flot førsteplacering på blues-hitlisten, og er indspillet med flere af hans prominente venner: Joe Walsh, Warren Haynes, Keb’ Mo’, Robert Randolph, Ringo Starr og Fabulous Thunderbirds frontmand Kim Wilson.

Medier

Support:

Jake Green Band

Om koncerten

 

“Jake Green Band is not your average blues band.”

Med uædvanligt garvede musikere, samt en ekstraordinær stærk vokal, har bandet den tekniske formåen til at strække sig uden for grænserne af konventionerne. Lyden af denne power trio er et kunstfærdigt mix af blues og rock, med tunge shuffles og hjerteskærende slow blues der giver genlyd i både krop og sjæl.

Jake Green Band udgav i Oktober 2015 deres første studio plade med 12 original numre, som opfølger på deres 2011 live plade; ‘Live at Malmo Festival’.

Medlemmerne i bandet spænder over 30 år i alder og professionel erfaring i musikindustrien. Det er måske det der giver den unikke kombination af solidt, tradionelt blues håndværk med elementer af andre stilarter fra de sidste 30 år.

Sanger og guitarist Jakob Green har spillet med mere eller mindre alle på den danske blues scene, ikke mindst som vært p den legendariske torsdags blues jam på Mojo blues bar i København siden 2006. Jakob har også svinget sin signatur grønne Gibson guitar på udenlandske scener – i blandt andet Austin, New York, London, Thailand og Spanien.

Trommeslager Hans Rosenberg har indspillet over 160 plader og har spillet over hele verden med navne som Nanook, Teitur, Uffe Steen og Rasmus Lyberth Band.

Bassist Jens Simonsen er uddannet på Musicians Institute of California og har turneret verden tynd og indspillet flere hundrede plader som både musiker, producer og lydtekniker.

Ud over faste weekend koncerter på Mojo blues bar og på spillesteder i hele Danmark, har bandet desuden spillet på et hav af festivaller, senest Malmö Festivallen, Randers City Blues festival samt Odense Jamdays.

http://www.jakegreenband.com

https://www.facebook.com/JakeGreenBand

 

Medier