Amager Bio

Fredag 30. oktober

Krølle Erik 50 års Jubilæum

Om koncerten

Koncerten bliver til noget. De nye coronarestriktioner med en begrænsning af forsamlinger til 10 personer gælder nemlig ikke for kulturarrangementer. Her må man stadig være på til 500 siddende publikummer.

Du skal blot huske at medbringe et visir eller et mundbind, som du skal have på, når du bevæger dig rundt i bygningen.

Vores samlede coronaregler kan du læse her: https://amagerbio.dk/coronavirus-og-amager-bio-beta/

___

Krølle Eriks musikalske rejse startede i en klæder på HC. Andersens Boulevard i efteråret 1970. Imikroskopet hed dette unikke og legendariske spillested, hvor der flere aftner om ugen var åben mikrofon, for nyankomne talenter der gerne ville prøve kræfter med kunsten at stå på en scene.

En af disse aftner vågede Erik Andersen sig derned, hvor bestyreren af denne aften Hermann Brüsch straks omdøbte ham til Krølle Erik. Denne aften blev starten på en lang rejse, og det første band var med sammen med Mik Schack og Banjo Jan ” Supermas´Baller.” Supermas´Baller spillede for Dronning Magrethe, da hun steg ud af det første S tog, der ankom til Vallensbæk Station.

I 1971 spillede Krølle Erik med bandet Paddy Doyles på den første Roskilde Festival. Paddy Doyles var det danske svar på The Dubliners. Irsk folkemusik var i disse år i høj kurs, og nogle aftner kunne der være tre job, Tivolis Visevershus, Imikroskopet og Bagsværd kro.
Krølle Erik der også er murer, havde stået for istandsættelsen af en lille beværtning i Lars Bjørn Stræde Københavner Skægget. Stedet var ejet af Papa Bue, der spurgte Erik om han kunne lave et husorkester til stedet. På denne måde samlede Erik musikere fra de to første bands, og skabte bandet Van Dango, der i et par år spillede fast på Københavner Skægget.

I 1972 var både Krølle Erik og Mik Schack flyttet ind i Huset i Magstræde, hvor de både bookede musik og selv spillede flittigt.Krølle Erik kom med i Delta Blues Band, som han introducerede til den amerikanske guitarist Billy Cross, der lige havde været på verdens- turne ´med Bob Dylan. Huset I Magstræde var stedet hvor mange musikere mødtes, og i dette meget kreative miljø, opstod krølle Eriks Bluesband i Jazzklub Vognporten omkring 1980.

I 1982 udkom en liveoptagelse fra Vognporten med bandet. Albummet Live I Vognporten, blev starten på en årrække med job på musikfestivaler og på TV. Live I Vognporten blev af musikanmelderen Torben Bille, kaldt for internationalt format i en anmeldelse i Politiken.
Siden fulgte albummet Crossroads, og medvirken på både Greenpeace albummet og Atomkraft Nej Tak.

Krølle Eriks Bluesbands sidste job, var som opvarmning til Johnny Winter i den gamle biograf Saga.

Omkring 1990 fulgte så albummet Ej Blot Til Blues og medvirken i Christianshavn Bluesband, med blandt andre Franz Beckerley, Lone Kellermann og Søren Berlev. Albummet Ej Blot Til Blues er et soloalbum på dansk, hvor både Kim Larsen og Søren Kragh Jacobsen leverede sange til. Ca. 25 år efter den danske udgivelse, udkom dette album på et amerikansk selskab Easey Street Records i Seattle, som bragte Krølle Erik en tur til USA.

I de efterfølgende år, turnerede Krølle Erik med skiftende små besætninger. Indspillede endnu et livealbum i Sverige med sangerinden Liv Skotte og pianisten Jan Overgaard. Har fra 2006 haft et fast samarbejde med legendariske engelske boogie- woogie pianist Diz Watson.

Krølle Eriks Bluesband er nu blevet gendannet, og arbejder i studie med færdiggørelsen af endnu et album. Sangen Lulu som Kim Larsen skrev til Krølle Erik, er blevet genindspillet i ny version. Lulu og smagsprøver fra det nye album, er udgivet og at finde på Spotify.

Fredag den 30.oktober, har krølle Erik sammensat et flot show i amager Bio med mage af de medvirkende i denne 50årige musikalske rejse. Vil sammen med masser af go musik, fortælle historier fra den lange rejse.

Medier