Amager Bio

Fredag 9. september

Malurt

Support:

Rikke Thomsen
Om koncerten

MALURT kører bandbussen ud i 2022 og tager rundt i det danske land. MALURT betragter præmissen for comeback’et som rendyrket nostalgi. Der er intet nyt under solen. Kun alle de gamle sange. Ikke desto mindre klinger titlerne på MALURTs vitale klassikere stadig forbløffende aktuelle – Kold Krig, Superlove, Mød mig i Mørket, Spøgelser, Black-out, Neonsolen, CPR, Den eneste i Verden, Sort Søndag og Lev stærkt..

“Vi stiller op i Mød mig i Mørket-formationen”, oplyser Falch. Med Christian Arendt, Pete Repete, Peter Mors og Dia Nielsen og Michael Falch var det den udgave af bandet, der ved hundredevis af sveddryppende rockshows i årene frem til 1984 gjorde MALURT til et af landets største rocknavne.
Det var også denne konstellation, som musikjournalisten Torben Bille og fotografen Søren Svendsen portrætterede i bogen om MALURT på turné, Når bare rocken ruller, fra 1983. Det er ikke mindst som live-act, at MALURT er gået over i dansk rockhistorie i ånden fra Bruce Springsteen, The Clash og Neil Young.

De senere år har vist en Michael Falch, som i eget navn har oplevet en fantastisk optur med en enestående kreativitet, overraskende udgivelser, udsolgte huse overalt, vitale koncerter såvel solo som med DÉT BAND. Nu sætter han sin blomstrende solokarriere på pause for at vende tilbage til
udgangspunktet med MALURT. Om gendannelsen fortæller Falchen: “Vi fulgtes alle fem sammen til Parken, sidst The Rolling Stones var på besøg. Mens vi stod der, viste det sig, at vi kollektivt blev ramt af en brændende lyst til at mærke den der specielle MALURT-ånd igen. Vi spurgte hinanden, om vi gamle blodsbrødre mon kunne nå at realisere det, mens det er tid, og alle mand stadig er i fuld vigør? Og om vi så også var villige til at betale prisen for at komme helt op i omdrejninger igen og få det til at blive til virkelighed. Det gav vi hinanden hånden på, og vi tillader os at tro på, at det også ville glæde mange andre derude.”

Michael Falch vil i 2022 blive flankeret af guitaristen Christian “Kedde” Arendt, som han begyndte at spille sammen med som 13-årig i Tønder, og som i 1977 hjalp Falch med at danne MALURT i Folkets Hus på Jagtvej 69 på Nørrebro. Den anden medstifter af bandet, Peter Mors, er naturligvis på trommer; bassisten er som altid Dia Nielsen, og tangenterne ligger selvfølgelig i hænderne på Pete Repete.

https://www.facebook.com/MALURTdk

 

Medier

Support:

Rikke Thomsen

Om koncerten

I april 2019 bragede Rikke Thomsen gennem lydmuren på klingende sønderjysk. Alene med sin guitar, sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve – og siden er det kun gået fremad for den unge sønderjyde, som nu optræder som support for Malurt i Amager Bio.

Den selvudgivne EP “Omve’n Hjemve” – 6 sange, der ramte Sønderjylland direkte i hjertekulen – spredte sig hurtigt ud i årerne til det ganske danske land. Den er streamet 1 million gange og Thomsen har turneret i eet væk med udsolgte koncerter over hele Danmark. Rikke blev tildelt Modersmål Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt – tilmed som den yngste modtager nogensinde. Desuden blev hun i foråret 2021 nomineret til “Årets Nye Danske Navn” ved Gaffa Prisen. Rikke Thomsens sangskrivning emmer af inderlighed og ægthed. Sangene er en stille opsang og cadeau til dem og det, hun kommer fra. Guitarspillet er stærkt og gennemtænkt og indkapsler sangene på særlig fornem. Hendes underspillede historiefortælling og lune humor er en central del af en live oplevelse med Rikke Thomsen, hvor hun tager sit publikum med ud på livets landeveje.

https://www.facebook.com/rikkethomsenmusik

 

Medier