Amager Bio

Tirsdag 27. juni

Midnight Oil (AUS)

Support:

Wild Forest
Om koncerten

“It’s better to die on your feet than live on your knees”

I en tid med klimaændringer og en stigende fjendtlighed overfor minoriteter har Midnight Oils politiske budskaber vist sig mere aktuelle end nogensinde. Så for første gang i femten år tager Midnight Oil på turné, og de vil i løbet af seks måneder nå verden rundt. Det bliver med bandets klassiske line-up, og den største turné siden firsernes og halvfemsernes hitalbum ’10-1′, ‘Diesel & Dust’ og ‘Blue Sky Mining’, der på verdensplan har solgt over 10 millioner eksemplarer.

Midnight Oil slog igennem med at bringe punkens politiske aktivisme ind i mainstream-rockmusikken. Bandet tog sin begyndelse under navnet Farm i 1972, og op gennem firserne blev de kendt under nuværende navn for en aktivisme der blandt andet fokuserede på de voksende miljøproblemer og på aboriginernes vilkår i Australien. Bandet holdt dampen oppe i halvfemserne. Til afslutningsfesten ved De Olympiske Lege i Sydney år 2000, brugte de den offentlige opmærksomhed til at sige undskyld til den oprindelige befolkning i Australien for deres lidelser under den europæiske kolonisering – til trods for modstand fra officielt hold. I 2002 gik gruppen i opløsning og har siden været gendannet sporadisk. I 2016 blev det offentliggjort, at de i 2017 ville tage på dén verdensturné, der til sommer rammer Amager Bio.

Turnéen vil falde sammen med udgivelsen af et remastereret CD bokssæt med titlen ’The Full Tank’. Det vil indeholde alle Midnight Oils albummer og EP’er, samt et tillæg på fire CD’er DVD’er med 14 timers u-udgivet materiale kaldet ’The Overflow Tank’. Bandet vil også udgive en komplet vinylsamling!

RollingStone – top 100 best albums of the 80’ies – Diesel and Dust

www.midnightoil.com

www.facebook.com/midnightoilofficial

www.twitter.com/midnightoilband

www.instagram.com/midnightoilband/

 

BILLETTER I SALG FRA 21. FEBRUAR KL. 10

Medier

Support:

Wild Forest

Om koncerten

WILD FOREST SKABER ET MUSIKALSK DRØMMEUNIVERS MED RØDDER I ALTERNATIV ROCK OG MODERNE FOLK. DE FORTÆLLER PERSONLIGE HISTORIER OM LIVET OG MØDET MED VERDEN. MELODIERNE ER BÅDE HÅBEFULDE OG SØRGMODIGE, MEN EN SNERT AF VILDSKAB LURER OGSÅ I GRÆNSELANDET MELLEM HARMONI OG TUNGE RYTMER.

De fem bandmedlemmer har sammen dannet et musikkollektiv, hvor de producerer alt deres musik. Inspirationen venter lige udenfor døren, hvor naturens magi er med til at sætte præg på Wild Forest’s lyd. Her kan musikken slippes løs uden hæmninger.

Wild Forest har i 2016 udgivet tre singler der musikalsk spænder bredt, men fælles for dem alle er det stærke visuelle univers, der kommer til udtryk i sangenes musikvideoer. I
samspil med musikken understreges lyrikkens temaer kontrast-
fyldt og overraskende.

At høre bandets musik er en rejse i tid, sted og rum: Wild Forest bevæger sig langt ud i det ukendte, men viser også vejen hjem.

Medier