Amager Bio

Torsdag 7. december

Mike Andersen Band

Support:

The Mukherjee Development (DUO)
Om koncerten

Koncerten er med unummererede ståpladser

Amager Bio byder på et glædeligt gensyn med vores alle sammens bluesmand: Mike Andersen.

Mike Andersen har huseret i det danske musikliv længe med en albumdebut i 2002, og i de mellemliggende 20 år er det blevet til hele 10 udgivelser. Hans musik er blå – helt bogstaveligt med bluesen som afsæt. Men Mike Andersen er meget mere end en traditionsbunden blueshåndværker med en stærk stemme og et sikkert greb om guitaren.

Mike Andersen Band er ét af Danmarks travleste live-navne. Med den intense ildkraft som bandet lægger ud med på scenen, er der ingen nervøsitet for, at flammerne er ved at dø ud efter en snes år i business. Her er iørefaldende melodier, et sindssygt tjekket lydbillede, hvor alle instrumenter står knivskarpt, yderst kompetente musikere med personlighed og egen stil – og ikke mindst en evne til at få publikum til at leve med, være glade! – en præstation med en musikstil, som vel er over dobbelt så gammel som Mike Andersen selv.

 

Medier
Lyt til Mike Andersen Band
Barbed Wire
3:29

Support:

The Mukherjee Development (DUO)

Om koncerten

Skal du putte The Mukherjee Development i nogen musikalsk kasse, skal det være kassen med musikalsk klasse. De er et særligt musikalsk kollektiv, uanset om du hører bandet LIVE eller på deres album. Begge dele er muligt nu. Mød en håndfuld ambassadører for solskin og håndspillet musik.

Når Tom Petty møder Coldplay. Når intens og insisterende energi møder dyb balance. Når landets bedste musikere mødes, åndehullerne opstår, og tanken er fri. Dér har du The Mukherjee Development, og det kan næsten ikke betegnes nærmere end … at det bliver ikke meget bedre!

Det kan du selv konstatere på bandets nye album ’Should I Dance For You?’, som allerede flyver nu. Efterfølgeren til sidste års roste album Burnin’ Time, der blev flittigt spillet på radioen og nomineret til Årets Album.

Men for bandet, der – udover dansk/amerikanske/indiske frontmand, Oscar Mukherjee, bl.a. består af sværvægtere fra Peter Sommer & Tiggerne og Jonah Blacksmith, er det den nemme to’er. For det var hele præmissen for albummet. ’Ro på’ …

”Vi helliger processen. Vi vil skabe et sprog sammen – og sammen med vores publikum. Vi er venner, har været i branchen i mange år, alting går så stærkt, og lige her, hvor vi er, skriver vi vedkommende sange i en travl tidsalder. Sange, folk har brug for. Vi har lyst til at ruste folk til at huske at være kreative midt i et lidt for højt tempo. Vi vil skrive os ind i fællesskabet, for det er dét, det hele handler om, fortæller Oscar Mukherjee, som er ham, der skriver ordene og sangene i samarbejde med ’kollektivet’ – bandet.

Og hvis du spørger dem selv, har de ikke travlt. Det behøver de heller ikke ha’ – at dømme efter publikums reaktioner, når de besøger spillesteder i Danmark og Sverige. De holder fast i kernen, tager de skarpe sving, hvis de har lyst, vil ikke genrebestemmes, og er en slags ambassadører for solskin og musik, du ikke finder mere velspillet på den danske musikscene.

Mere om The Mukherjee Development
Oscar Mukherjee er opvokset i USA og flyttede til Danmark som teenager. The Mukherjee Development omfavner hans tre forskellige kulturelle baggrunde med sange om hengivelse og identitet i det multikulturelle 21. århundrede.

Medier