Amager Bio

Lørdag 28. august

OXY Queer Festival

Om koncerten

OXY Magazine har i august 2021 temaet ’Seksualitet og køn’ – og til OXY QUEER FESTIVAL udforsker vi mangfoldigheden i seksualitet og køn, og præsenterer en række unge og kunstnere, der udfordrer normerne i Amager Bio.

MIZZ PRIVILEZE – Vært og performer
Mizz Privileze (de/dem) er Danmarks normkritiske drag queen og er især kendt fra TV2’s ‘Danmark har talent’, hvor de både fik guldbuzzeren og kom i finalen, som den første drag queen i verdenen. Mizz Privileze laver underholdning fuld af overraskelser, hjerte og humor, og blev i 2020 nomineret både til årets drag og årets LGBT+-person. Dragtivisten er også kendt for at være en af stifterne af bevægelsen ’Lev og Lad Leve’, der arbejder for at stoppe hadforbrydelser mod LGBTQI+personer. Sammen med debattør Louise Kjølsen har Mizz Privileze podcasten “S, P eller K” og er pt. aktuel i udstillingen “AKTIVIST!” på Arbejdermuseet.

ERHVERVSUDDANNELSESELEVER IMOD FORDOMME (EiF) – Talk
På danske erhvervsskoler har en række elever organiseret sig for at kæmpe mod fordomme mod personer med LGBTQ+-identitet og mod diskrimination. Da skolerne i høj grad er vinklet mod erhverv og arbejdspladser, mener de, at det både er uddannelserne og elevpladsernes ansvar at gå forrest og sætte seksuelle minoriteter og køn på dagsordenen for at skabe mere attraktive miljøer at uddanne sig i. Mød en række af eleverne til QUEER FESTIVAL, hvor vi skal høre mere om arbejdet i EiF, og hvordan man kan være med til at skabe de bedste rammevilkår for at alle kan udvikle sig fagligt på sin uddannelse.

O/RIOH – musik
Efter at have opholdt sig 6 måneder mere eller mindre isoleret i den islandske natur, omringet af bjerge og hav, har O/RIOH fundet ind til kernen af sit musisk kreative selv. Musikken kan ikke defineres af genre-betegnelser, men af energier – af eufori, vrede, lykke og forandring, og af samme årsag finder O/RIOH, inspiration i alt fra pop-guruen Justin Bieber til den feministiske punk-rapper Peaches. Med hårde elektroniske beats, autotune-forvrængede vokaler og tekster om sex, penge, udmattelse og alt der imellem, laver O/RIOH musik, som skal få lytteren til at bevæge sig – både fysisk og mentalt. OXY er stolte af at kunne præsentere O/RIOH, som er en nordjysk, queer, producer og artist, der gennem sin musik og øvrige virke i musikbranchen accelerer LGBTQ-revolutionen i Danmark. I 2021 står O/RIOH på dørtærsklen til at udgive sit kommende album COMPLEX.

Girlcrush – musik
Girlcrush fortæller historier om de liv som ligger uden for det heteronormative ideal. Sangene beskriver følelser som kærlighed, begær og angst som non-monogam queer og transkønnetِ. Bandet vil give en stemme til dem som ikke bliver hørt og skabe en følelse af genkendelse og fællesskab for queer og marginaliserede personerِ Nat, Andrea og Maries punkede DIY lyd genføder næsten energien fra 90’ernes Riot Grrrl-bevægelseِ. Deres sange er legende og melodiske som højstemte popsange og inspirationskilderne rangerer fra Princess Nokia til Phoebe Bridgers. Flade trommer, forvrængede guitarer og skarpsindige queerfeministiske fortællinger udgør kernen i girlcrushs musik og over simple akkorder og naive korstemmer synger bandet om at være et The Cure elskende Emo Kid, der er a little bit scared, a little bit brave and a little bit misbehavedِ. Girlcrush udgiver deres debutalbum i efteråret 2021.

TAK TIL:
Tuborgfondet – uden støtte fra deres ”Build Live Music Back Better”-pulje kunne festivalen ikke lade sig gøre. En stor tak skal der også lyde til WAS Entertainment for at have en ubegribeligt talentfuld og mangfoldig roster. Og endelig vil vi takke Sex & Samfund for at spille en stor rolle i kampen for ligestilling og bedre vilkår for personer med LGBTQ+ identitet på landets uddannelser.

GLÆD JER til en magisk og queer sensommer-festival!

Medier
Lyt til OXY Queer Festival
Work, Work, Work
2:28