Amager Bio

Fredag 24. maj

Rakim (US)

Support:

DJ Typhoon
Om koncerten

FÅ BILLETTER!
Koncerten arrangeres af Scratch Copenhagen

OBS! Koncerten er flyttet til Amager Bio. Billetter med koncertdato 8/9 2022, 15/6 2023 og 17/6 2023 gælder til den nye dato!

Det er ikke ”hr. hvem som helst”, der er kommer og spiller i Amager Bio. Man genkender straks stemmen, så snart han går i gang med at rappe: ”I came in the door, I said it before, I never let the mic magnetize me no more!” Rimene er tætte. Flowet er afslappet og overlegent. Manden er Rakim, og han er verdens bedste rapper, hvis du skulle spørge fra nogen.

Rakim voksede op i Long Island udenfor New York. Han drømte om at blive professionel i NFL, men var tættere på et liv som karrierekriminel. Heldigvis opdagede han hiphop-kulturen og slog sig sammen med vennen Eric B i hvad der skulle vise sig, at være et af de vigtigste partnerskaber i rapmusikkens historie Albummerne ”Paid In Full”, ”Follow The Leader”, ”Let The Rhythm Hit ‘Em” og ”Don’t Sweat The Technique” fra Eric B & Rakim bliver alle betragtet som klassikere som enhver old school hiphopper med respekt for sig selv kan dem udenad.

Dengang da rappere som Run-DMC og Beastie Boys konkurrerede om at råbe højest, raffinerede Rakim sin teknik, og revolutionerede enemand begrebet ”at rappe” Han gjorde det at gribe mikrofonen og recitere rim til en kunst på lige fod med en maler med sin pensel og en billedhugger med sin mejsel. Man talte slet ikke om ”flow” i rap før Rakim.

Rakim har evnen til at sætte gang i dansegulvet med numre som ”I Know You Got Soul”. Han mestrer desuden at bruge sine eminente rim til at gengive rå historier ligeså levende som film på den bidende socialkritik ”The Ghetto” og krigsdramaet ”Casualties of War”. Hans soloalbum fra 90’erne, ”18th Letter” og ”The Master”, cementerede hans ry som mikrofonens Michael Laudrup, der med en elegant autoritet satte de yngre konkurrenter på plads.

”It’s been a long time!”

Det er kun anden gang, at det er lykkedes at få rap-guden til at optræde på dansk jord. Første gang Rakim besøgte Danmark var i maj 2011, hvor et fuldstændig udsolgt euforisk VEGA bød mesteren velkommen. Heldigvis lader han sig stadig tiltrække af mikrofonen som en magnet. Nu er turen endelig igen kommet til Danmark, når han tager turen til Europa igen.

I en tid, hvor rap handler mere om tøj end talent og autotune i stedet for autencitet, er Rakim blevet synonym med alt hvad der er rigtigt i hiphop-kulturen. Det viser han med 110 procent sikkerhed i Amager Bio den 24. maj 2024 når Rakim, Rakim Allah, The R, Ra, The Punisher eller slet og ret bare The God indtager scenen.

Medier

Support:

DJ Typhoon

Om koncerten
Medier