Amager Bio

Søndag 29. september

Rockakademiets Hæderspriskoncert

Om koncerten

Det sker 29. september i Amager Bio ved en koncert hvor aftenen afvikles i to afdelinger med fokus på hver af hæderspris-modtagerne. Her vil en række solister fortolke deres sange, prismodtagerne optræder også selv og Burnin’ Red Ivanhoe er fast backing med Karsten Vogel som kapelmester.

Optrædende navne vil blive offentliggjort løbende.

Samme aften udnævnes nye æresmedlemmer: Johnny Reimar, Kenneth Bager, Kira Skov, Jørgen Olsen og Margrethe Björklund.

Aftenens konferencier er Per Vers.

DANMARKS HALL OF FAME
Akademiet har sammen med gode kræfter i Aarhus igangsat udviklingen af Dansk Rock og Popmusiks Hall of Fame, beliggende i Aarhus som besøgssted og en national attraktion.
Med hæderspriser og æresmedlemmer lægger vi grundstammen i en dansk Hall og Fame. Tidligere prismodtagere er: Povl Dissing, Peter Belli og Annisette. Æresmedlemmer: Michael Friis, RockNalle, Leif Skov, Elisabeth, Hans Otto Bisgaard, Peder Bundgaard & Lotte Rømer

OM ROCKAKADEMIET
Akademiet blev stiftet i 2003, hvor grundstenen blev lagt til RAGNAROCK, museet for Rock, Pop og Ungdomskultur i Roskilde
I 2023 fik Rockakademiet bevilget 18 mio. kr. af folketingets partier til aktiviteter 4 år frem. Fra efteråret sætter vi følgende i gang:
’100×100’ – musik ud i hele Danmark

100×100 er visionen om at få musik ud til de steder i Danmark, som ikke har regionale spillesteder, kulturhuse eller anden støttet eller kommerciel infrastruktur.

100×100-koncerterne er baseret på aktivisme og at danskerne tager sagen i egen hånd: ”Saml 100 mennesker i dit lokalområde og få hver til at lægge 100 kr. Så kommer vi med et tilsvarende beløb og hjælper med produktionen.”
Målet er et musikalsk kredsløb med mangfoldighed og større spredning over hele landet. Det er en digital brugerplatform, som skal drive ordningen. Nemt og ubureaukratisk, baseret på en aktiv indsats i lokalområdet med plads til såvel nye talenter, oldies & goodies i små koncertformater, hvor kunstner og publikum mødes i øjenhøjde. Vi vil hjælpe danskerne til flere koncerter i deres nærområder.

’Hit med Historien’ – indsamling af vores fælles kulturarv

Rock og popmusikken ramte Danmark fra slutningen af 1950’erne. Selv den mindste flække fik sine pigtrådsorkestre, spillesteder og festivaler opstod. De mennesker, som var med i den første bølge, er begyndt at falde fra. Musikken, kunstnerne og betydningen er ikke dokumenteret og historien smuldrer.

Rockakademiet har fået penge til at igangsætte et arbejde over hele landet, som kan sikre den rock- og popmusikalske kulturarv – som vi ubeskedent kalder ‘det 20. århundredes vigtigste kunstform’. Fordi musikken blev samlingspunkt for et ungdoms- og generationsopgør, som fra 1960’erne forandrede verden.

Medier