Amager Bio

Mandag 12. juni

Skinny Puppy (CAN)

Support:

CrackDown
Om koncerten

Billetter sælges fra fredag d. 3. februar kl. 10:00.
__

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når én af EBM-genrens firser-mastodonter besøger Amager Bio med deres industrielle gysershow.
 
Skinny Puppy blev dannet i 1982 og sidder tungt som et af de helt store kultbands inden for genren EBM (Electronic Body Music). På trods af bandets kultstatus inden for egne rækker, har Skinny Puppy aldrig bevæget sig ud i mainstreamsfæren. Det har dog ikke afholdt dem fra at udgive intet mindre end 14 studiealbum, senest ”Weapon” fra 2013.
 
Skinny Puppys lyd udspringer fra startfirsernes new wave-bølge men med et mere punket udtryk, og de var blandt pionerene i udviklingen af denne nye genre sammen med bands som Einstürzende Neubauten, DAF og Front 242. Sidenhen har genren udviklet sig til det, der i dag kaldes for EBM og hvis kendetegn er en mere dyster, industrial lyd. På scenen manifesterer Skinny Puppy denne lyd med et teatralsk gysershow, hvor det tydeligt viser sig, hvor Marilyn Manson har fået inspiration til sine shows fra: Teaterblod, skrækindjagende kostumer og en fandenivoldsk Nivek Ogre som karismatisk forsanger.
 
Og det var netop Ogre, der sammen med cEvin Key grundlagde Skinny Puppy i Vancouver tilbage i 1982. De to herrer er nu i midten af halvtredserne, men det afholder dem ikke fra stadig at turnere verden rundt med deres horror-gotiske industrial-shows, man som publikum til sommerens koncert i Amager Bio godt kan glæde sig til.

Medier

Support:

CrackDown

Om koncerten

Kim Holm and Lasse Mønsted har begge været aktive på den alternative musikscene som performere og promotere, inden de satte sig for at skabe en ny lyd sammen.

CrackDowns lyd er svær at sætte i bås.  Den fusionerer firsernes alternative elektrolyd med modulære soundscapes fra samme periode og tilsætter melodiske sange og klassisk klaver.

Tre sange er blevet udsendt og har allerede nu fået opmærksomhed fra den globale undergrund i USA, Canada, Mexico, Tyskland, Argentina, Sverige, Belgien og Frankrig.

http://crackdown.dk/

 

Medier