Amager Bio

Fredag 18. juni

The Blue Van & Freddy & The Phantoms

Om koncerten

The Blue Van spiller autentisk, rendyrket rock med revner og krakeleringer og er et af Danmarks allerbedste live bands.

Historien om The Blue Van er en hæsblæsende sag og The Blue Van været igennem mere, end langt de fleste danske bands når på en hel karriere. De gik i børnehave sammen i nordjyske Brønderslev, begyndte at spille sammen som 12-årige, fik amerikansk pladekontrakt i 2003, udgav album i hele verden, spillede store koncerter i USA. Men tre år senere krakkede pladeselskabet og rockdrømmen. De fire medlemmer af The Blue Van måtte flytte hjem på børneværelserne igen. Mandede sig op til et nyt album, fik hits og hul igennem til reklamer, film og tv-serie.

Lige nu – halvvejs gennem livet, men helhjertet engageret i verden – går Blue Van i kødet på deres status som modne herrer og det ansvar, der følger med. Det har mundet ud i albummet From Responsible Sources, som er på gaden fra den 21/10 2020 og som bevæger sig i to spor, der krydser hinanden:
”Det ene handler om at tvivle på sig selv som menneske og være usikker på, hvor man står i livet, men også at give slip og være i det. Det andet er et forsøg på at motivere generationerne under os: Ja, I famler måske igennem livet, men ta’ det roligt. Det stopper ikke, og I skal nok finde jeres vej. Næste år kan vi fejre sølvbryllup som band, så vi synes, vi ved, hvad vi taler om. Deri ligger også titlen, From Responsible Sources,” fortæller sanger Steffen Westmark.

http://facebook.com/thebluevan

Medier

Freddy & The Phantoms

Om koncerten

Koncertern er udskudt til 8. juni 2021. Købte billetter er stadig gyldige, eller de kan refunderes frem til 31. marts, der hvor de er købt.

___

Freddy And The Phantoms fejrer i 2020 10-års jubilæum som band og det nye album, ‘A Universe From Nothing,’ er deres 5. i rækken. De har over årene spillet mere end 300 koncerter på landets største spillesteder bl.a. Smukfest, Vega og Amager Bio og spillet support for verdensnavne som Eagles, Rival Sons, Twisted Sister og Blackberry Smoke.

På albummet tager bandet hul på et nyt episk kapitel i den historie de har skrevet på gennem det seneste årti. Døren til fremtiden er brudt op – og bandet befinder sig i et dystopisk og faretruende univers, hvor truslen om undergang konstant lurer i kulissen.

Der gives ingen lette svar på det stærkt konceptuelle nye album som både har ladet sig inspirere af Dantes Guddommelige Komedie, Stephen Hawkings En kort historie om tid og verdens nuværende klimakrise.

Det tunge emnevalg har også medført et tungere og hårdere musikalsk udtryk hos bandet, en musikalsk transformation som har sendt bandet ind i et nyt heavy og scifi-rock univers, men uden at slippe bluesmusikkens grundlæggende DNA.

For at kunne forløse albummet har vi måttet ladet os inspirere af andre musikalske og litterære udtryk end tidligere – og har både kigget tilbage og længere frem i tiden. Bach, Sabbath, Dio, Mastodon og Rival Sons har alle vist noget af vejen, for blot at nævne en håndfuld. I bund og grund føler vi lige nu, at vi har fundet vores egen sound og niche og fordi den både kan pege frem og tilbage er den reelt set tidløs i rocksammenhæng“, udtaler bandets forsanger Frederik “Freddy” Schnoor.

http://facebook.com/freddyphan/

Medier
Anmeldelser