Amager Bio

Onsdag 11. december

The Flower Kings + Kayak

Om koncerten

The Flower Kings er en svensk progressiv rockgruppe dannet i 1994 af guitarist og sanger Roine Stolt, efter han havde succes med solo-albummet The Flower King og siden er det blevet til mere end 15 album, både i studiet og live.

Der er både de store armbevægelser i arrangementerne, som vi kender det fra Yes og Stolts tidligere band Kaipa, men også mere komprimerede akkordklodser og ikke så lidt tungere. The Flower Kings leger elegant med skæve takter og stor dynamik, der samles i melodiske omkvæd. Inspirationen fra den mere syrede 70’er rock- og fusionscene med kunstnere som The Dixie Dregs og Frank Zappa, er til at spore.

I 2014 mødte Stolt ved et heldigt tilfælde et af sine forbilleder, Yes’ signifikante frontmand Jon Andersen, på et cruise med fokus på progressiv musik, ’Progressive Nation at Sea’. De udvekslede ideer og udsendte to år senere albummet ’Invention Of Knowledge’ under fanen Anderson/Stolt med flere af The Flower Kings musikere inde over.

Det er ikke så mærkeligt at The Flower Kings ynder at udgive livealbums – de spiller med stor præcision og høj energi, som du her har en enestående mulighed for at opleve på dansk jord.

Med sig som support har de hollandske Kayak, der udover en klar progressiv linje også trækker på bluesrocken og de mere swingende arrangementer, samt traditionel rock, som den blev skåret i storhedsdekaderne ’70 og ’80.

Medier