Amager Bio

Onsdag 11. december

The Flower Kings (S)

Guests:

Iamthemorning
Rikard Sjöblom
Om koncerten

The Flower Kings er en svensk progressiv rockgruppe dannet i 1994 af guitarist og sanger Roine Stolt, efter han havde succes med solo-albummet The Flower King og siden er det blevet til mere end 15 album, både i studiet og live.

Der er både de store armbevægelser i arrangementerne, som vi kender det fra Yes og Stolts tidligere band Kaipa, men også mere komprimerede akkordklodser og ikke så lidt tungere. The Flower Kings leger elegant med skæve takter og stor dynamik, der samles i melodiske omkvæd. Inspirationen fra den mere syrede 70’er rock- og fusionscene med kunstnere som The Dixie Dregs og Frank Zappa, er til at spore.

I 2014 mødte Stolt ved et heldigt tilfælde et af sine forbilleder, Yes’ signifikante frontmand Jon Andersen, på et cruise med fokus på progressiv musik, ’Progressive Nation at Sea’. De udvekslede ideer og udsendte to år senere albummet ’Invention Of Knowledge’ under fanen Anderson/Stolt med flere af The Flower Kings musikere inde over.

Det er ikke så mærkeligt at The Flower Kings ynder at udgive livealbums – de spiller med stor præcision og høj energi, som du her har en enestående mulighed for at opleve på dansk jord.

https://www.facebook.com/TheFlowerKings/

Medier
Lyt til The Flower Kings
The Sword In The Stone
3:31

Guests:

Iamthemorning RU

Om koncerten

Iamthemorning kalder sig selv for et kammer-progressivt band og blev dannet i Skt. Petersborg i 2010.

Bandets kerne består af pianisten Gleb Kolyadin og vokalisten Marjana Semkina, og de har udgivet flere album, og på de udgivelser finder man også guitar, bas, trommer og strygere. Når de spiller live, er det i forskellige besætninger. Mange gange vil der være en trommeslager, en cellist og/eller en violinist for at forstærke deres kammer-prog-lyd.

Medier
Lyt til Iamthemorning
Salute
7:27

Guests:

Rikard Sjöblom S

Medier
Lyt til Rikard Sjöblom
Ghost of Vanity
6:01