Beta

Onsdag 7. september

The Wedding Present (UK)

Om koncerten

The Wedding Present med en turné i hele 2021 fejre 30-årsdagen for udgivelsen af deres tredje og måske vigtigste album, ’Seamonsters.’ En af de koncerter spilles i København, nærmere bestemt i BETA.

Efter udgivelsen af Seamonsters – som blev indspillet på bare tolv dage i løbet af 1991 – skrev The Guardian, at: “(Engineer, Steve) Albini has given The Wedding Present considerable weight, with Gedge’s voice trickling between banks of scowling guitars,” og placerede det herefter på deres listen ‘1,000 albums to hear before you die.’ På trods at dets kompromisløse lyd, opnåede det en 13. plads på den engelske albumhitliste og er siden blevet hyldet som en indierockklassiker.

The Wedding Present blev dannet i Leeds, England i 1984. Deres musik har udviklet sig fra tempofyldt indierock i stil med The Fall, Buzzcocks og The Go-Betweens, til et mere varieret udtryk. De debuterede i 1987 med den selvudgivne ’George Best’ og kom i et par år herefter i stald hos pladeselskabet RCA. Det er i denne periode ’Seamonsters’ er fra.

Efter en syvårig pause omkring årtusindskiftet, vendte The Wedding Present tilbage til musikscenen. De har i alt udgivet ni studiealbum, hvor det seneste er ’Going, Going…’ fra 2016.

Gennem hele bandets karriere, har sanger og guitarist David Gedge været det eneste gennemgående medlem, så ham kommer man til at opleve, når BETA slår dørene op til fejringen af denne milepæl i indierocken.

https://www.facebook.com/TheWeddingPresentOfficial

Medier
Lyt til The Wedding Present
Kennedy
4:22
Anmeldelser