Amager Bio

Søndag 27. februar

The Willam Blakes – Fastelavnskoncert

Gæster:

Drew Sycamore, Morten Woods, Louis Winding m.fl.
Om koncerten

Det begyndte som en skør ide, men blev i løbet af de næste år en slags tradition. Et udklædt publikum, et udklædt band og et væld af udklædte gæster, hvert år på fastelavnsaften. Efter nogle års pause vender fastelavnskoncerten tilbage til Amager Bio den 27. februar. Det nye er at bandet to dage før, den 25. februar, afholder en fastelavnskoncert på Train i Aarhus. Det bliver den første af slagsen uden for København.

Foregående fastelavnskoncerter har set alle typer af gæster, fx: Nik og Jay, Steffen Brandt, Laust Sonne, Ane Trolle, Mikael Simpson, Hugo Rasmussen, Afenginn, Shaka Loveless, Fallulah, Burhan G, Simon Kvamm, Dreamers Circus, Kresten Osgood og mange flere. Ofte på samme tid.

Der har været nogle år uden fastelavnskoncerter, da The William Blakes holdt en fem års album-pause, men også pga logistiske grunde, da Kristian Leth bor i USA. Hvad er så ændret nu? Bo Rande udtaler: “Vi har faktisk bare besluttet os for, at vi har brug for fastelavnskoncerterne. Der er så mange der har spurgt os i løbet af årene, hvornår der kommer endnu en. Folk sætter deres ure efter de her aftener. Og vi har selv savnet dem. Så vi besluttede bare, at nu måtte det være.”

Medier
Lyt til The Willam Blakes – Fastelavnskoncert
The William Blakes - American Tradegy
2:40

Gæster:

Drew Sycamore, Morten Woods, Louis Winding m.fl.

Om koncerten

Årets Fastelavnskoncert med The William Blakes tilføjer de første gæster.
Drew Sycamore, Morten Woods og Louis Winding er blandt navnene.

Drew Sycamore, der i disse dage høster utallige anerkendelser for sit album ‘Sycamore’, er den første annoncerede gæst til The William Blakes’ fastelavnskoncert i Amager Bio den 28. februar 2022.

Drew er et powerhouse, og vi glæder os vildt meget til få hende på scenen. Og så er hun en del af familien, både Frido og Frede og Lasse (Boman, der er med i livebandet) har været med til at lave hendes plade. Det bliver både hyggeligt og virkelig vildt,” udtaler Bo Rande.

Morten Woods, der i årevis har spillet guitar med alle fra Sanne Salomonsen til Sko/Torp, Fra Medina til Isam, dukker op med sin guitar.

Vi har kendt Morten siden dengang han var en af de store drenge, der spillede med min storebror Mikkel og kanaliserede Prince på Ca’feen Funke på Nørrebro. Han er en af den slags musikere, der brillerer når han står helt fremme på scenen og flækker himlen med en guitarsolo,” siger Kristian Leth.

Louis Winding kender mange nok fra Phlake. Det er ham mesterbassisten der troner som en musikalsk Buddha-figur og spiller bedre end, nårh ja, hvem som helst. Men han er også en af Danmarks mest legendariske RnB-producere, og sammen med Frederik Nordsø fra William Blakes var han i mange år producer-holdet Maximum Risk, der bl.a. lavede Burhan G, Outlandish og Brandy.

Louis er for vild. Mere er der ikke at sige. Jeg glæder mig til at se, hvad han gør, hvad han spiller. Det bliver en oplevelse lige gyldigt hvad. Og nok ret funky,” siger Fridolin Nordsø.

Medier