Amager Bio

Mandag 28. oktober

Tinariwen (MALI)

Support:

Tuhaf
Om koncerten

Gennem de sidste 18 år har Tinariwen skabt sig et navn på den internationale musikscene ved at skabe en ny genre – Sahara-blues – som ikke bare taler til publikum, men også til store navne såsom Thom Yorke, Damon Albarn og Robert Plant. På deres seneste udgivelse kan de også prale med gæsteoptrædender af blandt andre Kurt Vile, Matt Sweeney, Flea og Mark Lanegan.

Musikken er både guitarbåren og står på skuldrende af den tuaregkultur, som de er skåret af. Bandet bruger musikken som platform til at begræde tabet af en tusind år gamle livstil og rase mod nutidige uretfærdigheder, og blev et soundtrack til halvfemsernes tuaregrevolution.

Musikken har rødder i Vestafrika og kernen er traditionelle tuareg-melodier og -rytmer som er tilpasset til guitaren, og i den forstand er den en fjern fætter til blues-musikken. Da bandmedlemmerne begyndte at spille guitar i halvfjerserne, var tilpassede de deres traditionelle sange til dette vestlige instrument, og de fortæller, at selv om de har spillet siden halvfjerserne, hørte de først blues, da de i 2001 begyndte at turnere internationalt.

https://www.facebook.com/tinariwenmusic/

Medier

Support:

Tuhaf

Om koncerten

Det dansk/tyrkiske orkester Tuhaf spiller funky anatolsk syrerock med rødder i 70’ernes psykedeliske guldalder i Tyrkiet.

Gamle folkesange og moderne budskaber flettes sammen i et musikalske univers, der både hylder syrerockens skæve, sære og vilde fester, men også kendetegnes af vemod, hjemve og nostalgi. I midten af g-funk synthesizers, groovende trommer og rå psych-guitarer tøjler frontkvinde Berrin Bas musikkens mange udsyrende, højtflyvende, ærlige og rå bølger.

Tuhaf er traditionerne i moderne klæder, og svævende ind og ud af de mange tyrkiske referencer kommer både hiphop samples og vilde skævvridende funkrytmer. Konstant balancerende på kanten af syrerockens sorte huller, lokker bandet dig til at tage springe med dem og forsvinde ind i festen og dansen med dem.

LINKS:
https://www.facebook.com/tuhafgrup/
https://tuhaf.bandcamp.com/

DISKOGRAFI:
”Gölgeden” – EP, 2019

https://tuhaf.bandcamp.com/album/g-lgeden

Medier