Beta

Mandag 7. august

Voivod (CAN)

Support:

Terminalist
Om koncerten

Voivod spillede sidst på Amager i 2016 og nu vender de tilbage med deres friske, femtende album i baggagen.

Voivod spiller progressiv thrash. De begyndte tilbage i de tidlige firsere og var et af de første canadiske bands, der fik international succes med dén genrebaggrund.

Bandet har været grueligt meget igennem, hvor den største præstation nok var, at gruppen overlevede at guitaristen Denis “Piggy” D’Amour døde af kræft i 2005.

Men de er her endnu, og tidligere i år udkom Synchro Anarchy, Voivods 15. studiealbum – et udbrud uden sidestykke af vildt og fantasifuld tyngde. Til august kan du opleve det live på spillestedet BETA.

Medier
Lyt til Voivod
Obsolete Beings
5:35

Support:

Terminalist

Om koncerten

Verden domineres af hastighed. Og som hastigheden driver historien frem, accelererer den bestandigt i en selvforstærkende dynamik. Sådan lyder den grundlæggende påstand i dromologien, en hastighedsvidenskab udformet af den franske filosof Paul Virilio (1932-2018).

Det er den grundidé, det dansk-amerikanske metalband Terminalist baserer deres musikalske univers på. På debutalbummet ’The Great Acceleration’, der udkom på det respekterede pladeselskab Indisciplinarian i 2021, griber de fat i dromologiens tankesæt og tilfører den deres egne science fiction-fantasier, når de beskriver en verden i opbrud og en klode i sammenbrud, der forlades til fordel for en kolonisering af rummet.

Terminalist blev dannet i 2018 og debuterede året efter med EP’en ‘Abandon All Liberties’, som i 2020 blev fulgt op af singlen ‘Voyagers’. Det fire mand store band rækker tilbage til 1980’ernes traditionelle og tekniske thrash metal og fusionerer det med black metallens blastbeats, dødsmetallens growlvokal og prog rockens storstilede koncepter. Resultatet er et udtryk, som er retro i sin appel og moderne i sin sammenblanding – og som gruppen har døbt hyperthrash.

Medier