Amager Bio

Torsdag 29. august

Frimer & Møller Band + The Blues Overdrive

Om koncerten

Unummererede siddepladser
___

Frimer & Møller debuterede med seks totalt udsolgte koncerter i september 2023. Samarbejdet og sammenspillet på scenerne lykkedes over al forventning, og med et begejstret publikum overalt som kulisse, var det givet at samarbejdet måtte fortsætte og udbygges. Der er nu planlagt en ny turperiode i efteråret 2024.

Ole Frimer og Knud Møller har kendt og respekteret hinandens musik siden 1980’erne. Begge har hovedsagelig bevæget sig inden for roots-genren i bredeste forstand, men spillede sammen for første gang i september 2023.

Ole Frimer har i årtier været en markant eksponent for bluesmusikken i Danmark såvel som i udlandet. Han har udgivet 12 albums med egen musik, og turneret med bl. a. Peter Thorup, Alan Haynes (US), Vidar Busk (N) og Per Chr. Frost og ikke mindst med eget band. Frimer har modtaget en række musikpriser for sin indsats både i DK og i USA.

Knud Møller er en gudsbenådet guitarist med Johnny Madsen i mere end 30 år. Blev i 2008 udnævnt til Danmarks bedste guitarist af Ekstra Bladet. Foruden sit samarbejde med Johnny Madsen, er han kendt for sit arbejde med country-sangerinden Esther Brohus og roots & blues manden Hans Theessink. Knud Møller har også været en afgørende brik bag navne som Allan Olsen, Poul Krebs og Peter Belli, og han var manden bag det fremragende lydspor til TV-serien ”Den Sidste Slæderejse” i 1990’erne, hvis instrumentale numre Møller udgav som solo- plade.

Line up:
Ole Frimer (guit. & vok.)
Knud Møller (guit.)
Jesper Bylling (bas)
Claus Daugaard (tr.)

Medier

Om koncerten

The Blues Overdrive er dansk roots og blues i international klasse. Igennem de sidste mange år har de høstet stor international anerkendelse i form af det utal af koncerter, airplay og de TV optrædener de har givet i det meste af Europa og resten af verden. To gange har de modtaget ‘Album of the Year’ ved European Blues Awards og dertil kommer adskillige andre priser og nomineringer i ind- og udland.

Bandet spiller musik der får fortid til at lyde af fremtid. Der blandes stilsikkert elementer fra klassisk Chicago blues til tranceagtige og hypnotiserende delta grooves på en ny måde, uden at komme for langt væk fra kilden.

Bandmedlemmerne har arbejdet med internationale sværvægtere som Paul McCartney (ja, du læste rigtigt!), Manfred Mann, Duke Robillard (Tom Waits, Bob Dylan, Fabulous Thunderbirds m.fl.), Noel Redding (Jimi Hendrix), Lazy Lester, James Harman, Povl Dissing, Kira Skov og har turneret med den britiske blueslegende Ian Siegal.

Med et alsidigt repertoire, et nærmest telepatisk sammenspil og et sceneshow med masser af humor og publikumskontakt er der noget for enhver musikelsker. Kort sagt er det en af de koncerter man ikke må gå glip af!

Flotte anmeldelser er kommet fra blandt andet Tyskland, Norge og England og Hollands førende bluesmedie kalder The Blues Overdrive for et ”Verdensklasse bluesband fra Danmark” og fortsætter “Vi overdriver ikke ved at sige at denne combo nemt kan kategoriseres i samme liga som eksempelvis The Fabulous Thunderbirds”.

Gaffa’s respekterede anmelder Esben Strunk skrev: ”Internationalt format på danske bluesdrenges album. Håndværket er i den grad i orden her, hvor Martin Olsen og kompagni minsandten får hjælp på to tracks af den amerikanske stjerneguitarist Duke Robillard på en plade hvor bandet hverken agerer musikalsk frilandsmuseum i den rendyrkede stiløvelses tegn eller hopper i den modsatte grøft og kaster sig ud i fornyelse og modernisering for moderniseringens egen skyld. Resultatet er blåt og solidt – lyt selv.”

Medier