Amager Bio

Mandag 26. august

Amon Amarth (S)

Support:

Insomnium
Om koncerten

FÅ BILLETTER
___

AMON AMARTH er kongerne af vikingemetal. De blev dannet i Tumba, Sverige, i 1992, og de har skabt en ekstraordinær arv gennem tre årtier af tordnende, anthemisk metal, alt sammen rigt på vikingefortællinger og -folklore.

Fra deres undergrundsdebut ’Once Sent From The Golden Hall (1998)’ og fremefter har Amon Amarth været en ustoppelig kreativ kraft. Med en unik og umiskendelig lyd, der kombinerer det bedste fra adskillige episke metaltyper, er kvintetten blevet kendt for deres tidløse hymner og eksplosive, teatralske liveshows. Albummer som 2008’s meget roste ’Twilight Of The Thunder God’ og 2016’s konceptuelle triumf ’Jomsviking,’ har svenskerne været konsekvente fanebærere for heavy metal som en livsbekræftende og fælles oplevelse.

Amon Amarth betragtes som en af metalverdenens mest vitale og imponerede live-acts. Fra at være hovednavn på festivaler i hele Europa til en ærefuld plads på Slayers sidste turné i USA i 2019, har de hædret deres vikingeforfædres eventyrlige etos.

Nu kommer de til København igen med en hyldest til Heidrun – Både navnet på et af deres numre og navnet på den ged på Valhals tag, fra vis yver mjøden flød i så rigelige mængder, at den kunne læske alle einherjernes tørstige halse, når de vendte tilbage fra dagens kamp.

Kom og fest med de andre metalkrigere, når Amager Bio slår portene op!

Medier

Support:

Insomnium SF

Om koncerten

Insomnium blev grundlagt i 1997 i den karelske by Joensuu og vandt først anerkendelse i 2002 med deres vinterdebut “In the Halls of Awakening”. Hurtigt ved at bygge videre på dette med den voldsomme døds-/dome-juggernaut “Above the Weeping World” (2006) eller det melankolske mesterværk “One for Sorrow” (2012), overraskede finnerne alle med deres sublimt smerteligt smukke “Argent Moon”-EP i 2021.

Deres niende mesterværk ‘Anno 1696 (2023)’ fører os dybt ind i en mørk og urolig fortid i Nordeuropa med stor hungersnød. Heksejagten er i fuld gang over hele Europa, og de grufulde hekseprocesser har nået de fjerne og majestætiske landskaber i Finland og Sverige. På baggrund af en dyster novelle skrevet af frontmand Niilo Sevänen selv, fremkalder Insomnium et manifest af både sorg og håb fra den evigt frugtbare og melankolske finske jord.

Medier