Beta

Fredag 20. september

Stillborn & Dun Ringill (S)

Om koncerten

”We thought this spark had burnt out but once again, the sun explodes. A new dawn is rising.”

Direkte ud af den svenske undergrundsscene dukkede Stillborn op for tre årtier siden med det monumentale debutalbum ’Necrospirituals’, som gav et nyt take på episk doom. Nu vender den svenske metalsensation tilbage med et endnu mørkere mesterværk ’Netherworlds’, der udkommer den 28. juni på Black Lodge Records. Stillborn gik i opløsning i 1994, men blev gendannet i 2015 og udgav comeback-albummet ”Nocturnals” i 2017 og har siden spillet på blandt andet Hammer of Doom Festival og turneret i Skandinavien.

’Netherworlds’ er en sammensmeltning af nye lydlandskaber og lyden fra deres kultklassiker ’Necrospirituals’ som nærmest var taget ud af en gammel horrorfilm. De nye sange er både uhyggeligt smukke og knusende tunge. Produktionen på ’Netherworlds’ har en skarpere kant og en raffineret kvalitet, der sikrer, at hvert eneste riff og akkord runger med knoglerystende klarhed.

 

Medier

Dun Ringill S

Om koncerten

Dun Ringill begyndte i 2017, født ud af mørke og dysterhed med en stærk nordisk folkeånd. Bassist Winbergs vision trak inspiration fra ondskabens og mørkets land. Dét, der startede som et lille projekt, forvandlede sig hurtigt til en musikalsk kraft, der vævede nordisk folk, doom og progressiv metal sammen.

Da The Order of Israfel tog en pause i september 2017, så Patrik Andersson Winberg (bas) og Hans Lilja (trommer) en chance for at genoplive deres kreativitet. De samlede en mesterlig gruppe med Tomas Eriksson, Tommy Stegemann, Jens Florén og Patric Grammann, og skabte noget magisk i fællesskab. I efteråret 2020 blev deres lyd yderligere forvandlet med tilføjelsen af trommeslager Neil Grant, der bragte en progressiv twist til deres allerede dybe og tunge musikalske landskab.

Efter succesen med ’Welcome’ og ’Library of Death’ og mindeværdige turnéer med bands som Pentagram og Elder, er Dun Ringill nu klar med et nyt dobbelt konceptalbum på The Sign Records. Albummet er baseret på et filmmanuskript skrevet af Winberg og Jonas Granath. Historien, der udspiller sig i Skotland i begyndelsen af 1900-tallet, afslører kirkens mørke manipulationer og en præsts hemmelige agenda. De nye albummer hedder ’150, Where The Old Gods Play Act 1 & Act 2’.

Medier