Amager Bio

Torsdag 12. december

Rockers By Choice

Om koncerten

Chief 1, Dee Pee, Mc Swan, Mc Pete og Master Phoze blev til Rockers By Choice i 1986. De første år blev brugt på de små skæve scener i København, dengang rap-musik var relativt ukendt herhjemme. Bandet blev hurtigt kendt for deres energiske gigs, og der gik ikke længe, før den legendariske producer og DJ Kenneth Bager spottede dem og tilbød en stor pladekontrakt på Virgin Records.

I 1989 udkom deres førte album ‘Opråb! Til Det Danske Folk,’ der med et gjorde Rockers By Choice til anmelderdarlings og samtidig til nogen af landets første danske teenageidoler.

RBC fik dansk rap på MTV som de første herhjemme med deres første single fra 1988 ‘Engel.’ Siden da spillede de mange hæsblæsende live-koncerter nonstop og udsendte i alt fem albummer indtil de i 1997 tog en pause. De begyndte igen i 2002 med albummet ‘Rockers Retro, Greatest Hits.’

Til tider genoplever de fem originale RBC-drenge, ilden fra Ama’r’ til stor glæde for de mange gamle som nye fans. På deres 2019 danmarksturné udsolgte de fire aftener i Amager Bio, og understregede hermed, at RBC og dansk rap stadig er en publikumsmagnet og en stensikker garanti for “gang i den”.

Helt eksklusivt for koncert i Amager Bio!
I år er det 35 år siden at albummet ‘Opråb! Til Det Danske Folk’ udkom, og i den forbindelse spiller de hele albummet i andet sæt fra start til slut, måske eneste gang nogensinde… Lige efter koncerten spiller Dj Chief 1 op til old-school fest. De der var der sidste år, taler stadig om, hvor meget de dansede til de gamle jams fra dengang.

I 2023 blev koncerten udsolgt to måneder, før de gik på scenen, så man skal være tidligt ude, hvis man skal med til årets fest!

Medier