Beta

Onsdag 22. maj

Pendragon (UK)

Om koncerten

Det er med stor stolthed, at KPM Concerts kan præsentere Pendragon til deres første koncert i Danmark nogensinde!! Bandet skulle oprindeligt ha’ gæstet Danmark i 2020, men pga. coronaepidemien måtte de desværre aflyse.

Blandt dedikerede prog fans har Pendragon ligget i toppen af ønskelisten for et besøg i DK, og endelig lykkes det.

Bandet er en af pionererne indenfor NeoProg genren, og de fik deres gennembrud tilbage i 1982, da de varmede op for Marillion på den nu hedengangne Marquee Club i London.
Bandet har gennem årene især turneret i hjemlandet England og i Holland, og i 2019 var Pendragon inviteret på “Cruise to the Edge” i USA, hvor de gav to formidable koncerter.
Bandet fik ved denne lejlighed nye fans over hele verden, og især bandleder samt komponist Nick Barretts guitarspil leder tankerne hen på bl.a. David Gilmour i fremførsel af soloer og stemning.

I forhold til deres tidlige udgivelser er musikken på de seneste studieudgivelser lidt mørkere og tungere end tidligere – dog uden at gå på kompromis med det melodiske og progressive udtryk.

Pendragon kunne i 2018 fejre 40års jubilæum, og udgav i februar 2020 det anmelderroste studiealbum “Love Over Fear”.

Bandet udgav tidligere i år mini albummet “North Star” som er roligere end de seneste udspil, og inspireret af både folk og country, men alligevel umiskendeligt Pendragon. Ved koncerten kan man forvente en blanding af numre fra de nyere albums, samt klassikere fra deres bagkatalog. Der er lagt op til en stor musikalsk oplevelse, når et af genrens mest banebrydende bands lægger vejen forbi Beta.

Pendragon består af bandleader Nick Barrett (Vokal, guitar), Peter Gee (bas), Clive Nolan, kendt fra Bl.a. Arena (Keyboards) og Jan-Vincent Velazco (trommer)

Medier