Amager Bio

Torsdag 16. maj

The Bluetones – Acoustic Duo (UK)

Om koncerten

Koncerten er med unummererede siddepladser

____

Det legendariske britpop-navn The Bluetones er tilbage i et akustisk duo-setup, der i 2024 kommer til Danmark for første gang!

The Bluetones’ forsanger og guitarist, Mark Morriss og leadguitarist Adam Devlin turnerer i disse år med et akustisk setup med deres mange uforglemmelige sange og sjove historier. På sætlisten er naturligvis bandets største sange såsom ‘Slight Return’, ‘Bluetonic’, ‘Marblehead Johnson’, ‘Cut some Rug’, ‘If’, ‘Sleazy Bed Track’ og mange flere!

The Bluetones er et af de mest markante britpop-bands i historien. De blev dannet i 1993 i London, og fik hurtigt massiv kommerciel succes med adskillige store hits og hele 14 top 40 singles! De turnerede ekstensivt med andre store britpop-bands som Oasis, Blur, Suede og Pulp – og kom også på turnéer med store navne fra andre genrer som Manic Street Preachers, Divine Comedy og The Who.

The Bluetones blev født i en tid, hvor britisk musik var på sit højeste, og de var en del af den bølge, der kom til at definere britpop-genren, og de har således også inspireret utallige nutidige indie/alternative bands. Bandets debutalbum ‘Expecting to Fly’ fra 1996 blev en kæmpe succes og solgte platin i Storbritannien og udråbt som ”et mesterværk” i NME. Efterfølgeren, ‘Return to the Last Chance Saloon’ fra 1998 betragtes af mange, som et af de bedste britpop-albummer nogensinde.

Medier